Percy Jackson - fdd till hjlte

Riordan, Rick

| 2005

Tnk om de gamla grekiska gudarna skulle vara levande och promenera runt p gatorna som du och jag? Tnk om de fortfarande trffade och blev frlskade i vanliga ddliga mnniskor och dessutom fick barn med dem ? som Jason och Herkules?Tnk om du var ett av de barnen?Mt Percy Jackson, som upptcker att han faktiskt r fdd till att vara ngot mer n en vanlig mnniska? Han r fdd till hjlte!Med hjlp av en satyr och Atenas dotter, frdas Percy ver hela Amerika i sin jakt p tjuven som stulit det ursprungliga massfrstrelsevapnet, Zeus skvigg. P sin vg mter han diverse mytologiska fiender som p olika stt frsker att stoppa honom.Rick Riordan r lrare i San Fransisco, och har blivit belnad med Master Teacher Award. ven som deckarfrfattare har han vunnit otaliga priser, han har vunnit USA:s tre strsta utmrkelser the Edgar, the Shamus och the Anthony. Detta r hans...

K

Percy Jackson r en halvgud och fr ett ndutrop frn Grover. Men det blir lite kaos nr Annabeth sprlst frsvinner. Jag rekommenderar boken fr 10 - 13 ringar. Boken r vldigt spnnande och det hnder saker nstan hela tiden. Boken r skriven av Rick Riordan och det finns flera bcker i serien. Det filmer om Percy Jackson.

G

Gruvrisets 11:or 4A

2021-09-21

Jag tycker att boken r spnnande fr att jag tycker det.

Anna Maria Hellstrm

2021-05-19

N, denna fll mig inte i smaken. Inte just nu nr jag lser den iaf.

Agnes

2019-01-04

En okej bok. Spnnande och vlskriven.

Angelika G

2018-10-16

Spnnande bok, tyckte verkligen om den. I vissa stunder kndes som att karaktrerna var lite fr barnsliga men berttelsen var nd otroligt bra.

Maria Jonsson

2018-10-06

Spnnande, men frvntade mig mer.

W

Wilma Arvidsson

2018-06-05

Spnnande serie! Roligt att lsa om man redan frn brjan var lite intresserad av grekisk mytologi.

Alva Lorefors

2018-05-10

Bra bok

Alva Lorefors

2018-05-10

Bra spnnande bok

Maja Hallgren

2017-07-25

Vldigt spnnande! Jag lskar serien!

Anna Jensen

2016-05-25

Mycket spnnande, rolig och lttlst!

Anna Lindstrm

2015-07-09

Yngsta dottern rekommenderade och den r verkligen riktigt spnnadne och underhllande. Jag mste lsa resten i serien nu :)

Anna Jensen

2015-04-30

Min frsta engelska bok som vuxen! Woop woop! Den var s bra och det gick frvnandsvrt bra att lsa p engelska. Blev strcklsning, fr den var mycket spnnande. Kan verkligen rekommendera denna till bde barn och vuxna!

Therese stman

2014-06-26

Jag gillar filmen, men boken tycker jag r inte r riktigt s bra. De skiljer dig frn varandra ganska mycket. Brjade med att lsa noggrant men sen tyckte jag den blev ganska trkig och gnade igenom den. Betyg: 3

Linnea Lofjrd

2013-04-17

Visst, bckerna r mnade fr yngre barn/ungdomar, men vldigt bra och underhllande fr oss ldre ocks ;)

Helt underbar serie, en av mina absoluta favoriter!

Marianne Skoglund

2012-10-03

Underbar bok! Percy Jacksons dyslexi, adhd och orkneliga relegeringar har en naturlig frklaring: han r son till ngon av de grekiska gudarna. men vem? I Halvblodslgret trffar han likasinnade, och fr snart ge sig ut p ett farofyllt uppdrag dr mnga figurer ur den grekiska mytologin lurar, dock i frkldnad. Den som kan sin grekiska mytologi har en hrlig lsupplevelse framfr sig, och den som inte kan den blir garanterat sugen p att lsa in sig p mnet.

W

William Eriksson

2012-09-30

Den hr boken r en fartfylld fantasy bok!!5/5

Moa Johansson

2012-03-25

Vi fick i uppgift att lsa tv kapitel p tv veckor i skolan i samband med en kurs, jag lste ut den p tre dagar. Ingen ny favoritbok, men den var vldigt underhllande och jag skulle absolut kunna tnka mig att lsa resten av bckerna i serien.

Flisan Granberg

2011-12-30

Underbar! Lst om flera gnger, och den har verkligen hjlpt mig med information om de grekiska gudarna till skolarbeten... ^w^

Miriam T

2011-09-23

[...]Jag lskar idn: en bok om grekiska gudar i nutid, ett camp fr halvgudar. Det lter toppen i mina ron men det som jag lskade mest med Harry Potter var att hon s skickligt bde skriver om skolan och lektionerna och fr in precis rtt niv med action blandat med det "vardagliga". Detta tycker jag inte Rick Riordan lyckas med tyvrr. Hr r det fr mycket action och galna hndelser och fighter direkt och sen fortstter det med det hela boken. Jag vill ha det vardagliga med. Tiden p campet var supermysigt, men fr kort, vilket jag tycker [...]

Ls hela recensionen p min blogg:

Iris Eriksson

2011-06-24

Jag tyckte att den var bra! det var iaf en sdan bok som jag inte vill sluta lsa!

den hr var bra

Josefine D

2010-05-20

Detta r en kopia av harry potter, men en bra sdan:) jag klagar inte, boken var bra och var mycket lttlst, avslappnande och underhllande lsning:)

Karin .

2010-01-10