Pelle Svanslös börjar skolan

Knutsson, Gösta

| 2015

Flag from sv

2


Pelle Svanslös är nyfiken och förväntansfull första dagen i skolan, men ingenting blir som han hoppats. ?Svansen är kattens främsta prydnad!? ryter den elake läraren Konrad, som bara mobbar Pelle. Då är det tur att Pelle har vänner som alltid ställer upp.Berättelsen finns också i sagosamlingen Berättelser om Pelle Svanslös.När Måns startar kattskola blir alla Uppsalas katter snabbt intresserade, trots att skolavgiften är hela tre strömmingar och klassrummet är en skräpig källare. Måns kusin Konrad får bli lärare eftersom han är sträng och bra på att hålla ordning. Men han visar sig vara sämre på stavning och matematik?Skolan blir en riktig kattastrof. Då ber Måns oväntat Pelle om hjälp. Vad har han nu i kikaren?Pelle Svanslös börjar skolan baseras på Gösta Knutssons klassiska berättelser och Jan Gissbergs välbekanta Pelle Svanslös-illustrationer. Berättelsen präglas förstås av...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

G

Gustavs Bokhylla

2020-08-25

Betyg

En fin bilderbok som har med skolstart att göra. Väldigt passande nu när skolan kört igång. Fin klassiker som skapar nostalgi hos mig som vuxen.

Boken öppnar upp för dialog om flera saker som kan uppstå när man går i skolan och situationerna med katterna kan hända i klassrummet eller på rasten.

Mycket uppskattad bok med fina illustrationer.