Paradistorg

Isaksson, Ulla

| 1980

Paradistorg heter ett sommarställe i Vaxholmstrakten – ”den lilla säkra oasen i en värld som vacklar – lekplats, läkplats, familjesköte”. Så beskriver läkaren Katha Wiik sitt landställe där fyra generationer finner en tillflykt. Men idyllen i Stockholms skärgård är minerad och tryggheten falsk. Familjerna har olika sätt att leva och gammalt krockar med nytt, individer och generationer nöts mot varandra. Ulla Isaksson förenar berättarglädje och djup psykologisk kunskap. Paradistorg är en av hennes bredaste och färgrikaste romaner.

Josefine Lind

2014-09-27

Boken kan läsas som en modern klassiker. Den människotyp som växer fram som hotet mot humanitet och mänsklighet är i mångt och mycket en typ som vi alltid befarar att nästa generation ska bli.

S

Sara .

2012-09-15

Ett fantastiskt språk och en stark berättarglädje. Många karaktärer och alla får en levande personlighet av författarinnan.

Merja A

2011-09-06

Man får följa Katja Wiik och hennes släktingar under en sommar. De firar midsommar, njuter av sol och bad och nyskördade jordgubbar. Trots att alla yttre förutsättningar är optimala är det många som mår dåligt. Livet är inte så lätt att leva. Jag rekommenderar varmt denna roman.

Ullis N

2009-10-07

Vad är godhet och för vem? Gills det om man bryr sig om alla utom sina närmaste, eller tvärtom? Vad är den rätta balansen och vem bedömmer det? Dessa intressanta frågeställningar har hon lyckats fånga i denna tidlösa roman.