Paradiset

Marklund, Liza

| 2000

Flag from sv

1962


En orkan drar över Sverige. Kaos följer i dess spår. En last med cigaretter, värd femtio miljoner kronor har försvunnit från Stockholms frihamn. Två män ligger mördade på kajen. En ung kvinna, Aida, flyr för sitt liv därifrån. Så börjar Liza Marklunds nya roman Paradiset. Det har gått drygt två år sedan de dramatiska händelserna i slutet av Studio sex. Journalisten Annika Bengtzon arbetar som textgranskare på tidningen Kvällspressen. Hon kämpar för att komma tillbaka som reporter, och när hon får ett tips om en underlig stiftelse vid namn Paradiset ser hon sin chans. I jakten på sanningen träffar hon sin blivande man, Thomas. Samtidigt blir hennes mormor svårt sjuk. Grundtemat i Paradiset handlar om individens skyldigheter och rättigheter i förhållande till staten. Vad har vi rätt att vänta oss, hur mycket ansvar för våra liv måste vi själva vara beredda att ta. I denna tredje...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sonja Lindqvist

2019-02-22

Betyg

A

Anja Keränen

2017-06-24

Betyg

Bra

E

Ewa H

2015-09-01

Betyg

Man borde inte läsa Annika Bengtzon-deckarna i utgivningsordning, utan ta reda på händelseordningen. Här hamnar man plötsligt tillbaka i hennes liv. Ingen vidare kul tjej före Thomas och barnen... Men handlingen och språket duger ju så det får bli en svag trea.

Kamali 

2012-03-09

Betyg

Ganska rörig historia som inte är särskilt spännande. Annika Bengtzon är dessutom en oerhört jobbig, stundom patetisk karaktär.

M

M W

2009-12-01

Betyg

Kommentera...