Ljudbok

Pappersväggar

CD-bok Uppläsare: John Ajvide Lindqvist Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga. Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkanten av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen. De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen "Sluthanteringen" är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Vera Lisa

2023-12-13

Betyg

Otroligt bra bok, Ajvide skriver fantastiskt!

N

Nicklas Johansson

2022-07-08

Betyg

Lika bra som Stepen Kings novellsamlingar. Bra miljöbeskrivningar och karaktärer.

A

Annie Sandberg

2021-09-25

Betyg

Väldigt bra bok, Ajvide är verkligen toppen!

P

Peter Ramström

2020-11-15

Betyg

😀

Kristina Kex

2020-02-02

Betyg

Jag har aldrig tidigare fått kväljningar av en bok och behövt läsa den kikandes mellan mina förskrämda fingrar.

Nina Gustafsson

2019-03-13

Betyg

Gräns är den starkaste novellen som får toppbetyg medan de övriga är mer ojämna, därav en trea. Jag fascineras nästan genomgående av det stilsäkra språket men inte alltid av genren skräck.

Helena Flemström

2018-04-17

Betyg

Underbar författare, sluthanteringen är underbar, har läst den flertalet gånger

Johan Nilsson

2017-05-02

Betyg

Noveller av varierande kvalitét, JAL blandar ändå ytterst skickligt skräck med svensk socialrealism, egentligen behöver han inte skräcken, han kanske kommer ge upp den i framtiden, hoppas nästan det.

Monika W

2015-07-11

Betyg

John Ajvide Lindqvist upptäckte jag väldigt sent, för bara tre år sedan läste jag min första bok av honom. Nåja, bättre sent än aldrig för nu är han definitivt min favorit bland svenska skräckförfattare. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/07/pappersvaggar-av-john-ajvide-lindqvist.html

Betyg

Stark fyra. John Ajvide Lindqvist är en av mina favoriter och i dessa noveller gör sig hans berättarstil perfekt. Det är oförutsägbart, lättläst, fint tecknat, vardagligt och övernaturligt i en helt naturlig förening - som bara han kan göra det.

Cindy Tigerlind

2014-10-03

Betyg

Himla bra noveller. Några är toppen, några är mindre bra. Älskar det här kryptiska i hans noveller. Mina favoriter är nog Sluthanteringen, Gräns, Vikarien och Pappersväggar.

Betyg

Helt okej

A

Anna H

2013-10-04

Betyg

Vissa av berättelserna är bättre än andra.

A

Anna Jensen

2013-08-28

Betyg

Några suveräna och några helt okej noveller. Kul att läsa avslutningen på Hanteringen av odöda :-)

A

Amanda Kinnander

2012-07-01

Betyg

Noveller är inget för mig, inte ens när Ajvide Lindquist skrivit dem. Några är helt okek, medan andra går över gränsen när det gäller magi och monster, för min del åtminstone. Epilogen till Hanteringen av odöda är dock utomordentlig!

Anna

2012-05-19

Betyg

Ajvide Lindqvist kan skriva såväl korta som långa historier om saker som vi egentligen inte kan förklara.Jag fascineras av hur lätt John Ajvide Lindqvist skriver om det annorlunda. Han skriver om andra folkslag, inte om det övernaturliga.

Hanna .

2011-10-09

Betyg

Älskade var enda liten berättelse! (Förutom "sluthanteringen" som jag tänker vänta med tills jag läst Hanteringen Av Odöda).

S

Sofia Nerman

2011-08-25

Betyg

Jag älskar den första berättelsen, om trollen. Fullständigt briljant! Naturmytologi i vår moderna värld.

Matilda Palmqvist

2011-08-25

Betyg

Väldigt ojämn, som många nämnt, där ett flertal noveller mest känns som en axelryckning. Gräns,Vikarien och Majken hör till toppenskiktet, Syns inte! Finns inte! kan man hoppa över.

G

Gunilla Jönsson

2011-05-18

Betyg

Både bra och mindre bra noveller här. Vilken fantastisk fantasi den här mannen har.

Mel Stor

2011-03-02

Betyg

Den enda bok jag har klarat av att höra som ljudbok, antagligen för att det är John Ajvide Lindqvist själv som läser. Tyvärr började skivan hacka mitt i, så jag gav upp och läste resten själv. Grymt bra, som allt annat han gjort.

Rasmusmatte .

2011-02-13

Betyg

Lite ojämn eftersom den innehåller flera små historier. Dock är jag mycket förtjust i föraffatrens sätt att skriva.Han får det overkliga att nästan bli verkligt.

Alexandra W

2011-02-09

Betyg

Jag älskar Ajvide Lindqvist fantastiska förmåga att måla upp scenarier och skeenden. Det fungerade alldeles utmärkt även i novellform!

Marc Moore

2010-11-24

Betyg

Nämenäää, detta va ju inget mysigt. Vissa noveller ger illamående snarare än mys-rys. Den får dock 2 för vissa av dom är bra. Tips, hoppa över "Majken"

J

johanna mörk

2010-10-06

Betyg

Faktiskt inte hans bästa bok, men jag älskar honom som författare! Tror kanske att jag hade tyckt boken var bättre om jag från början hade fattat att de faktiskt är en novellsamling. jag väntade hela tiden på att de olika historierna skulle knytas ihop...

harriet karlsson

2010-07-29

Betyg

Inte mitt bord!

Henrik R.

2010-07-28

Betyg

Med tanke på att jag egentligen inte gillar noveller tycker jag mycket om denna novelsamling. Flertalet noveller har något. Tycker dock Ajvide fungerar bättre i långform... fast jag gillar ju som sagt inte noveller.

Karin Berg

2010-07-26

Betyg

Lite ojämn men ändå så bra. Ingen kan som John Ajvide Lindqvist bland det overkliga med det vardagiga, trista. Jag slår ett extra slag för den sista novellen i boken "sluthanteringen" som är ett slags avslut på boken "hanteringen av odöda"

Betyg

En smula ojämn, här finns en del pärlor, och annat mindre bra. "Sluthanteringen" står ut en del, och känns inte riktigt som att den hör hemma här, men den är en strålande avslutning på "Hanteringen av odöda". Knappast särskilt fristående dock, misstänker jag. "Majken", "Vikarien" och "Gräns" är mysiga rakt igenom. "Pappersväggar" och "Equinox" var så gott som helt meningslösa. "Evig/kärlek" är en riktigt lång, seg inledning till ett briljant slut på de sista tio-femton raderna. Jag gillade den mystiska stämningen i "Att få hålla om dig till musik", men den föll som ett korthus när dess ursprungstitel avslöjades i efterordet. "Var det inte något annat än det???", liksom. "By på höjden" är nog min favorit bortsett från "Sluthanteringen". "Syns inte! Finns inte!" var väl mer "jaha" än nåt annat.

Madelene Helgesson

2010-06-24

Betyg

Jag kan hålla med andra om att boken är lite ojämn vad gäller kvalité, då vissa noveller helt klart är bättre än andra och då vissa känns lite... orelevanta? Ja, det kan vi säga. I den här boken börjar man också förstå varför John blivit jämförd med Stephen King - då de övernaturliga aspekterna av boken liknar de som hos King. Med det menar jag först och främst känslan av verklighet blandat med overklighet, en känsla som är svår att förklara. Annars gillade jag den här boken. "Sluthanteringen" kände som ett fint avslut på "Hanteringen av odöda", och även fast boken inte direkt skrämde tyckte jag den var mycket spännande.

Patricia B

2010-05-20

Betyg

Ojämn.

A

Anna Forsström

2010-05-19

Betyg

Jag älskar verkligen den här boken. För mig är den nog den bästa av hans böcker hitills.

elin e

2010-04-10

Betyg

tycker denna är den sämsta boken av Ajvide. helt klart överskattad med trista historier som får mig att skumma igenom sida efter sida för att bli klar med den.

Nadja Kämpe

2010-03-29

Betyg

Endel noveller var WOW! Medans andra var lite mer jaha, vad händer här nu då? Den som jag tyckte bäst om var "en by på höjden" den var mest läskig enligt mig.

Eva-Maria Runvik

2010-01-28

Betyg

Några noveller var härliga,andra tilltalade mig inte alls.

Magnus Hoem

2009-11-04

Betyg

Förstod inte att den var en novellsamling när jag köpte den, men det blev bra ändå. Rätt blandad kvalitet, men flera av dem var riktigt riktigt bra! Epilogen till "Hanteringen av odöda" tyckte jag på ett sätt var bättre än själva boken.

FranZone c”,)

2009-10-06

Betyg

Många ruskigt bra skräck-noveller med hög "närvaro-faktor".

Åsa Norlund

2009-09-27

Betyg

Ojämn. Kanske bara värd en tvåa? Men de bästa novellerna lyfter betyget. Intressanta personskildringar, men troll blir lite too much..

Erika Häggman

2009-08-11

Betyg

genialt, djupt, skrämmande och vackert! Ajvide är fantastisk. Så inspererande och onaturligt bara skrivet. Ajvide flätar in vardagliga sitvationer med fantasy på ett så trovärdigt sätt att man tittar om dörren är låst minst 5 gånger!

Agneta Kaveryd

2009-07-22

Betyg

Detta är en novellsamling. Lite väl absurda berättelser, men ändå läsvärt.

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Korta noveller i den genre som Ajvide hanterar så grymt. Surrealistisk skräck placerad i det moderna samhället.

Pia Kask

2009-06-25

Betyg

Ajvide regerar. Nu även novellerna. Basta. Hoppas skrivkrampen släpper snart!

Elise A

2009-06-15

Betyg

En enastående välskriven samling noveller. Ajvide är fantastisk.

Victoria G

2009-06-11

Betyg

Spännande från första sidan!