Pappas lilla flicka

George, Elizabeth

| 1989

Flag from sv

740


"Det var jag som gjorde det och jag ångrar det inte." Orden är Roberta Teys. Apatiskt vaggande upprepar hon meningen inför Fader Hart som gör den makabra upptäckten. Bredvid Roberta ligger hennes fars bestialiska stympade lik. Scotland Yard sätter den adligt ättade Thomas Lynley och hans assistent, den kantiga Barbara Havers, på fallet. Ett omaka par som blottlägger dolda aggressioner och hämningar bland befolkningen i det isolerade Keldale Valley, där dramat utspelar sig. Pappas lilla flicka var Elizabeth Georges debutbok 1989. Boken blev hennes genombrott i både USA och Europa och den gav henne flera litterära pris. Nu har den också blivit stor TV-serie, producerad av BBC i England under namnet "The Lynley Mysteries". Och fler dramatiseringar av hennes böcker är att vänta. Översättning: Ulla Danielsson

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-09-13

Betyg

Pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig. Mina närmaste väninnor har så länge sagt att jag måste läsa Elizabeth Georges Lynley-deckare, och varför då inte starta från början? Jag har väldigt delade meningar med del ett i serien. Boken är välskriven, gripande och till viss del spännande- samtidigt upplever jag den som rörig, med många karaktärer att hålla reda på och med lite för stor del i Thomas Lynleys privatliv. Ändå gillar jag Lynley, och assistent Barbara Havers tog jag snabbt till mig. Jag fortsätter med bok 2 i serien på momangen!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a! Rekommenderas absolut till alla som älskar brittiska deckare!

A

Andrea Bossner

2014-03-05

Betyg

Boken som gjorde mig till en storläsare och älskare av brittiska deckare!

M

Mats Sigfridsson

2012-08-30

Betyg

Jag har läst flera av Elizabeth George böcker så det var kul att läsa om hur partnerskapet mellan Lynley och Havers började. Dessutom skriver hon mycket bra och tillhör en av de bättre deckarförfattarna. Styrkan i hennes böcker är beskrivningarna av relationer och miljöer.

Betyg

Svår att fastna i men slutet var mycket oväntat och höjde betyget! Bra för å vara debut.

Nils Thor

2010-05-27

Betyg

Handlar mera om relationer mellan huvudpersonerna än om yttre händelser. Det händer inte så mycket, de åker runt och förhör folk. Det är först i sista kapitlet det kulminerar i en dramatisk klimax.
Den är läsvärd och mycket bra skriven.