Pappalogi

Forssberg, Manne

| 2013

I Pappalogi finns allt nyblivna eller blivande pappor behöver veta! En modern pappabok och oumbärlig handbok av Manne Forssberg, författaren till Kukbruk. Pappalogi ger svar på de flesta frågor en nybliven pappa kan ha och här finns många praktiska, kloka och moderna råd för olika situationer, genom graviditet, förlossning och föräldraledighet. Egna betraktelser kring papparollen varvas med intervjuer med såväl pappor i vardagen som experter inom föräldraskap. Här hittar man även nyttiga hårdfakta, som graviditetskalendrar och råd från barnmorskor. De första veckornas dilemman tas upp. När berättar man att man ska få tillökning? När vågar man vara glad? Boken följer därefter med under tiden fram till förlossningen, med tips på hur man gör i ordning sitt hem för barnet, varningar för ogenomtänkta inköp och annan, lite mer besvärande information, som pappors viktuppgång...

E M Lundberg

2013-10-24

Väldigt bra. Andra böcker i genren tror de måste jämföra barnets vikt med ölburkar, klappa mig på huvudet och skriva lite grabbigt för att nå mig som man.
Här är en pappabok som tar mig som läsare på allvar. Den är rolig, känslomässig utan att bli kletig och är väl underbyggd med fakta, hänvisningar och personliga berättelser. Den tar upp tiden från att man försöker få barn till barnet börjar på dagis.

Mimmi Dahlberg

2013-10-22

Jag har längtat efter en handfast och konkret pappabok för den nya tidens pappor. Sätter den i händerna på min svåger. Bra intervjuer, rolig. Både praktisk och känslomässig. Bra!