Pappa Pralin

Det här är berättelsen om Andrea under åren mellan tjugo och tjugofem. Andrea som har en centrifug i magen, och fjärilar, och choklad, piller, sorg, en massa rädsla, och Casper. Och längtan. Hur hänger allt ihop? Hänger det ihop? Kanske finns alltid chansen att börja om. Är det här scen ett? Är det här allting börjar? Ont och kul och varmt och mörkt går hand i hand i Pappa Pralin. Anna Jörgensdotter har skrivit en sällsynt rörlig och levande debutroman som vrider och vänder på berättelsen, som leker med språket och med ett intensivt allvar drar oss in i Andreas värld.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Ljunggren

2014-11-27

Betyg

Efter att ha läst "Bergets döttrar", en fantastisk bok, letade jag upp Jörgensdotters debutroman. Men oj va jag blev besviken. Den är tråkig, rörig, klumpig och fel. En stor besvikelse.

L

Linn Kjöllerström

2011-11-27

Betyg

Vackert språk. Levande och ärligt. Som om den talade till mig, om mig.

Emelie

2011-10-05

Betyg

Det var svårt att sätta betyg på den här boken, eftersom den var över fyrahundra sidor av elände. Språket är i viss mån ofullständigt, men kanske är det en del av charmen att boken inte är konkret. Framför allt så ger jag boken en trea för att den tragiskt nog påminner mig om mig själv och mina egna tankar i vissa delar.

Katarina Sjöö

2011-02-17

Betyg

eller jo. det är bara inte min smak. och att jag ändå kan läsa om den tio gånger till säger väl nånting om hur skicklig jörgensdotter är ändå. synd att vi inte gifter oss just när det kommer till språket bara.

Katarina Sjöö

2011-02-17

Betyg

har läst pappa pralin säkert tio gånger och grinar som ett barn genom hela skiten. den är fantastisk på alla jävla sätt men jag hatar ändå språket. det går inte ihop.