Pappa Monstersson fyller år

Wänblad, Mats

| 2020

Flag from sv

6


Pappa Monstersson älskar födelsedagar och imorgon fyller han år. Men Boris har ingen present, och han har inte så mycket pengar heller. Därför bestämmer sig Boris och Ebba för att själva göra en present. De kommer på en jättebra idé - de vet precis vad han behöver! Det är i alla fall vad de tror. Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Eller som Bibliotekstjänst skrev: kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa. Familjen Monstersson ingår i Rabén & Sjögrens serie med lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

-_-

Betyg

Rolig och lättläst.

K

Betyg

Boken var bra. konstiga men roliga bilder. Många ljus på tårtan.

K

Betyg

Boken var bra. konstiga men roliga bilder. Väldigt många jus på tårtan.

K

Betyg

Boken var ok. Boken handlar om att Boris pappa fyller år men att hon inte har någon present. Sen kom hon på att hon kunde göra en rabatt. Men det gick inte så bra för det började att regna. Så rabatten blev en lite pol istället.

Betyg

Philip 8 år:
Jag har läst boken Pappa Monstersson fyller år. Den är bra och fin. Det finns ganska många Monstersson böcker och detta är nummer 13. Man måste inte läsa böckerna innan för att läsa denna bok och man kan läsa dem huller om buller. Boris har ingen present till sin pappa och inte så mycket pengar. Pappan tjuvtittar på vad Boris och Ebba gör. Man ser det på en bild. Pappan blir jätteglad för sin present som barnen kämpat med. Illustrationerna är jättefina och boken är lättläst och kul.

AC (mamma):
Familjen Monstersson är en trevlig serie för den som tränar läsning. Det är roliga böcker men enkel text och färgglada bilder. Böckerna är charmiga och lite tokiga. Philip flinar när han läser dessa böcker och han tittar mycket på illustrationerna.