Pantones ö

Blixt, Hanna

| 2019

"Pantones ö är en suverän, välskriven och spännande fantasybok för bokslukaråldern. Helhetsbetyg: 5." Bibliotekstjänst, Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 19 - 2019 Succéserien med schackpjäserna fortsätter! Pantones ö är den sjätte delen i serien Äventyren i Sagofallen.Än en gång breder ondskan ut sig. Svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr bland jagande ryttare, ökenslott, pirater och krigare, i jakten på Livets växt. Kampen står mellan de Svarta och Vita bönderna. Frågan är om Sofia och Leo kommer hitta växten i tid?I serien Äventyren i Sagofallen, pågår kampen mellan de vita och svarta schackpjäserna. Med korta spännande kapitel, härliga miljöer och en värld som växer och zoomas ut, trollbinder Hanna Blixt sina läsare. Böckerna i Äventyren...

Gullis lästips

2019-11-04

"I boken Pantones ö har än en gång ondska spridit ut sig över landet Sagofallen då de onda svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt, men spännande äventyr tillsammans med de övriga goda krafterna måste de skynda sig att hitta Livets växt innan det är försent. Deras sökande tar dem djupare in i landet Sagofallen, ständigt förföljd av mystiska jagande ryttare behöver de ta gå genom het öken, över höga bergskedjor, igenom farliga mörka skogar och in i en mystiskt pirathamn fylld av onda pirater, allt i jakten efter Livets växt”.

Pantones ö är den sjätte boken i Äventyren i sagofallen och det är en otroligt bra fortsättning på serien! Jag vet att jag har nämnt det förut men den här serien är så bra, och böckerna blir bara bättre och bättre och Pantones ö är en otroligt bra fortsättning på en grymt bra fantasy serie och Pantones ö är helt klart en av mina favoriter i bokserien.
Det är en välskriven bok där språket fortsätter vara så målande och vackert och ännu en gång får vi följa med syskonen Sofia och Leo som både växer i sina roller som syskon, men även som individer. Pantones ö är ett fartfyllt och spännande äventyr i det magiskt trollbindande landet Sagofallen där vi alltid får möta en massa nya olika intressanta och spännande karaktärer, som denna gången får vi möta farliga pirater och lergubbar och återse den charmiga stubbvarelsen Albadin.

Jag har tidigare läst och recenserat de fem första delarna i "Äventyr i Sagofallen serien”. En magisk spännande och fängslande fantasy serie som är fylld av hisnade äventyr, där vi får ta del av en maktkamp mellan gott och ont i den förtrollande och magisk världen Sagofallen som växer sig större och större för varje ny bok och som fylls med intressanta och fantasifulla karaktärer som har drag av olika schackpjäser.
Denna välskrivna barn- och ungdoms bokserie innehåller trollbindande illustrationer som gör detta till helt magiska spännande fantasy böcker som bara måste läsas.

Pantones ö är en spännande berättelse från första till sista stunden, den är skriven med ett fängslande och högt tempo där texten är luftig och hyfsat lättläst tillsammans med trollbindande illustrationer är det en magiskt spännande bok som innehåller det mesta och som gör att man bara måste läsa ut boken samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut.

Pantones ö är en fängslande bok som jag inte vill sluta läsa och som jag gärna rekommenderar till alla bokslukare och som verkligen är värd sina fem av fem möjliga
stjärnor.

Fantastisk, spännande & välskriven!

Vi har tidigare läst och recenserat de fem första delarna i ”Äventyr i Sagofallen”-serien som har kommit att bli en storfavorit hos min A och även hans vänner.
I denna serie följer vi framförallt syskonen Sofia och Leo som bor i världen Mirroria. Genom en magisk portal kommer de till Sagofallen som är en magisk värld som på något vis är sammanbunden med Mirroria. I Sagofallen pågår en maktkamp mellan ont och gott, där karaktärerna har drag av olika schackpjäser.

I ”Pantones ö” har det kommit till böndernas tur, och de onda bönderna har gjort så inget växer och en svältkatastrof hotar. Nu måste Sofia och Leo tillsammans med de övriga goda krafterna skynda sig för att hitta Livets växt i tid.

Att följa Hanna Blixts författarskap är väldigt trevligt då varje bok hon skriver blir bättre och bättre. ”Pantones ö” är välskriven och genomgående behaglig att läsa högt med fint läsflyt.
Sagofallen påminner om ett klassiskt magiskt landskap i fantasyböcker, men samtidigt är serien nyskapande och kommer med många nya idéer i handledningen. Berättelsen är spännande med ett högt tempo. Texten är luftig och hyfsat lättläst. Ett fint upplägg för barn som behöver bra böcker för att uppmuntra mer läsning, men samtidigt är boken inte tråkig för mer rutinerade läsare heller.

Fint tips till alla som gillar fantasy!