Palatsbarnen

Collarp, Björn

| 1999

Flag from sv

26


Det är Petrograd i december 1917 och systrarna Ninas och Masjas tillvaro har rämnat. Den förmögna adelsfamilj de växt upp i finns inte längre, deras luxuösa hem är skingrat och föräldrarna skilda. Gatorna är fulla av soldater, och när de kommer ut i det täta snöfallet möter de människor av en sort de aldrig sett förut. Den här dagen blir de övergivna för första gången ¿      De båda systrarna föddes i S:t Petersburg under tsarväldets sista år. En av dem bosätter sig i Sverige och får så småningom en son, som många år senare kommer att leva ihop med en författare. Den författaren är Björn Collarp, som i denna stora romansatsning återskapar och ger liv åt sin livskamrats släkthistoria....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2016-04-18

Betyg

Jag är med i boken hela tiden. Det känns som om det händer mig. En oerhört skickligt skriven och spännande roman.

Annika Olsson

2015-03-25

Betyg

Helt fångad av den här sanna historien. Väldigt intressant, spännande och välskriven.

Klinga

2011-12-06

Betyg

Det går nästan inte att uttrycka i ord hur mycket jag älskar den här berättelsen. Det kan kanske räknas som den vackraste kärleksgåvan någonsin att söka fakta och skriva detta myllrande mästerverk om sin älskades familj. Detaljerna i berättelsen är så medryckande att jag lever tillsammans med huvudpersonerna. Närmast den temperamentsfulla Masja men också den svala och emotionellt skadade Nina. En helt fantastisk läsupplevelse. Tack för tipset Bulliga B.

K

Konstantin Krakow

2011-02-11

Betyg

En mycket, mycket bra bok.

Ewa Hammarstedt

2010-12-29

Betyg

Följ de två systrarnas liv! En av de bästa böcker jag läst

Engelska Väninnan

2010-02-14

Betyg

Björn Collarp är död (2009) men hans sanna berättelse om de två systrarna lever kvar. Läs den, om Du är det minsta Rysslandsintresserad.

Lena Larsson

2010-02-09

Betyg

Den var rikttigt, riktigt bra. Kan inte sätta fingret på varför men den är oerhört detaljerad och minnsvärd. Det var åratal sen jag läste den här boken och jag kommer fortfarande ihåg det mesta.