På vinst och förlust

Nicholls, David

| 2006

Flag from sv

135


Brian Jackson har ett mål här i livet - att komma med i uttagningen till ett frågesportprogram som sänds i TV. Då han börjar universitetet lyckas han kvala in i laget och blir på kuppen hals över huvud förälskad i sin medtävlare Alice Harbinson. Om du gillar Nick Hornby och Adrian Mole kommer du att älska den här boken. Brian uppvaktar Alice på alla tänkbara sätt, bjuder på romantiska middagar, skriver dikter tillägnade henne och framförallt försöker han imponera på henne med sina enorma kunskaper i värdelöst vetande. Och han lyckas nästan få sin drömtjej på fall. Om han bara inte hade varit så otålig. "Man kommer på sig själv att skratta högt hela tiden". Sunday Telegraph David Nicholls är en av manusförfattarna bakom tv-serien Kalla fötter som gått på TV4 under det senaste året. På vinst och förslust är hans debutbok och den blev uttagen till Best Read of the Year i Richard...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mia Svensson

2011-09-09

Betyg

Det finns ingen förvarning på den här boken om att den skulle vara en ungdomsbok eller så. Då kanske jag hade tyckt bättre om den. (Konstigt nog... förväntningar...).

Anna Granström

2011-07-15

Betyg

Jag tycker att den var riktigt bra! Ungefär på samma nivå som "One Day". Perfekt sommarlektyr,

Malin H

2011-02-08

Betyg

I stort sätt tyckte jag att den är bra, rolig och träffsäker. Jag skrattade flera gånger (rätt ovanligt för mig) och grät en del (rätt vanligt för mig). Bäst: relationen med Spencer. Sämst: att Brians påstådda "feministiska världssyn" (vilket iofs gäller hans andra politiska åsikter också) speglas som en grej han poserar med snarare än tycker, och som han använder för att få ligga.

Helena Nilsson

2010-08-01

Betyg

Trodde att den skulle vara roligare.