På måndag död

Reichs, Kathy

| 2007

Flag from sv

62


Temperance Brennan, rättsantropolog, har kommit till Montreal en grå decemberdag för att vara expertvittne i en mordrättegång. Hon borde egentligen gå igenom sina anteckningar, men istället ligger hon på alla fyra och gräver i källaren på en pizzeria, där man hittat tre skelett av unga kvinnor. Hur hamnade de där, och när dog egentligen kvinnorna? Mordutredaren Luc Claudel menar att benen är gamla eftersom restaurangägaren hittade 1800-talsknappar tillsammans med skeletten. Men det är något som inte stämmer. Tempe undersöker benen i sitt laboratorium och fastställer ungefärlig ålder med kol 14-metoden. Ytterligare studier av tändernas emalj säger henne var kvinnorna var födda. Om hon har rätt, så har Claudel tre färska mord att lösa. Under tiden så beter sig kriminalinspektör Andrew Ryan märkligt. Vad handlar telefonsamtalen han inte vill kännas vid om, och varför försvinner han...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Annika Olsson

2014-06-04

Betyg

För mycket vetenskap och tekniska formaliteter. Läste den på svenska.

Ethel Åslund

2011-05-22

Betyg

Nja. Intressant med rättsantropologperspektiv. Gillar inte amatördetektiver, som vill ta över polisarbetet, särskilt mycket. Tyckte inte de personliga problemen, med älskaren som setts med en ung skönhet och kompisen med äktenskapsproblem, var särskilt övertygande. Och jag tyckte alla "om jag då hade vetat, hade jag inte..." bara var irriterande. Men den gick an.

Betyg

Reichs är i samma genre som Patricia Cornwell, hon skriver om en rättsantroprolog, men mycket tekniska detaljer - men hennes böcker är också fyllda av kvinnilg styrka och medmänsklighet. Däremot gillar jag verkligen inte TV-serien Bones, som är en spin-off från bokserien.

A Bookaholic Swede

2010-05-08

Betyg

Som trogen anhängare av tv-serien Bones så var det besynnerligt att läsa denna bok, men om man bortser från det så var boken faktiskt riktigt intressant att läsa.