På Gästgivarns vis

Den lokalt producerade maten, de ekologiska varorna och de rättvist producerade produkterna efterfrågas i allt högre grad. Vi engagerar oss allt mer i vad vi äter. En ny bok av filmaren Stefan Jarl och krögaren Stefan Johansson - På Gästgivarns vis - tar upp den förvandling som pågår och innehåller 200 bilder, mängder med recept, tankar om mat och skildringar av natur och miljö från landskapet kring Kinnekulle. På Gästgivarns vis beskriver det ökande intresset för det lokala köket och innehåller recept från den tradition av matlagare, som gästgivare Stefan Johansson - nu i fjärde generationen - förvaltar. Är det vettigt att den odlade norska laxen skickas till Thailand för att styckas, flygs tillbaka till Norge och därifrån distribueras till olika länder? Idag måste vi äta ett kilo tomater för att få i oss den näring som en tomat innehöll på 1960-talet! 40 procent...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok