af Kleen, Björn

| 2011

Flag from sv

22


Björn af Kleen i helbild!Vad var det egentligen som hände när baronen försökte stoppa Jorden de ärvde, succéboken om den svenska adeln och dess märkliga förmåga att hålla sig kvar på sina slott och jordar. I sin nya bok, som blandar äldre texter med nyskrivna, svarar Björn af Kleen på den frågan. Han ger en bild av vägen från korvkiosken i barndomens Hedemora till Stockholms flådigaste restauranger, undrar var dalmasarnas groteska självkänsla kommer ifrån och samlar berättelserna om sina bästa möten med höga och låga i svensk litteraturvärld. En av våra mest uppskattade kulturjournalister träder fram i helbild.Björn af Kleen är född 1980 , slog igenom 2009 med Jorden de ärvde. Han skriver för Expressen, Sydsvenskan och Metro.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Fredrik Samuelsson

2012-10-23

Betyg

Snabbläst är alltid gött.

A

Anna Nyman

2012-01-02

Betyg

Jag brukar gilla det Björn af Kleen skriver - både boken Jorden de ärvde och artiklar. Men här blir det fel. Förutom att det mesta ju är gammal skåpmat så blir det för upphugget och kortfattat. Jag skulle hellre se att några av temana utvecklades än läsa 50 olika korta texter. Sen tycker jag också att af Kleens resonemang haltar när man jämför texterna sinsemellan. Inte så konstigt eftersom de är skrivna för olika tidningar, i olika sammanhang, i olika tid. Men i en sådan här textsamling behövs det en linje på nåt sätt.

harriet karlsson

2011-09-09

Betyg

Roligt att läsa om en för mig delvis annan värld.

Fiona *

2011-04-20

Betyg

Nja, att ge ut gammal skåpmat tyder på dåligt omdöme hos ett förlag. Som att hitta osten i kylen och konstatera utgångsdatum år -02.