På prao. Ridskolan

Hansson, Anna

| 2018

Flag from sv

2


Följ med eleverna i klass 2B på prao. Roliga bilder och berättelser med knorr. Kanske lär du dig några nya ord. Ivan ska vara hos Lise på ridskolan Han får hjälpa till med att mocka och rykta. Ivan har aldrig ridit förr, men kanske kan han få prova att sitta på en häst. Bokserien På prao är trevliga berättelser i vardagliga miljöer, med syfte att både locka till läsning och öka ordförståelsen. Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga. Emelie Stigwan illustrerar serier och böcker för barn. Hennes bilder kännetecknas av färg, humor och ett öga för detaljer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2019-01-27

Betyg

På prao är en hel serie där barnen i klass 2 b testar olika yrken. Ridskolan är vår första bekantskap med serien. Här får Ivan prova att vara på ridskolan en dag. Lite pirrigt och spännande tycker han men ganska roligt också. Vi gillar extra mycket att det är en kille som får prova på att vara på ridskolan, det ser vi alldeles för lite av. Sonen gillar att vara med i stallet men får tyvärr höra glåpord om det i skolan, så allt som bryter dessa gamla tråkiga stereotypa vanor är bra! Att i bokform bryta normer är perfekt! I boken får vi hänga med på lite vanlig skötsel såsom mockning och borstning. Jag hade gärna sett att författaren flikat in lite mer fakta i boken tillsammans med bilderna. T. e.x bilden där Ivan leder hästen, där hade jag önskat att det var mer ”rätt”. Här leder Ivan hästen på fel sida samt går strax framför bakbenen. Gissar att de detaljerna tänker nog de flesta som läser inte alls på, men som hästägare med barn i stallet är det något jag alltid tänker på. I övrigt är det en väldigt trevlig bok med fantastiskt fina illustrationer. Dessutom är den alldeles perfekt för nybörjarläsaren. Lagom mycket text och väl avvägd nivå på texten. En serie som vi ser fram emot att läsa fler delar i!

Barnboksfamiljen .

2018-05-03

Betyg

Detta är en ny serie lättlästa böcker skrivna av läraren Anna Hansson som är bra böcker att börja med - roligt koncept och böcker som främjar ordförståelse.
Men även om de vänder sig till åldern 6-9 år så tycker vi att de även passar som vanliga bilderböcker för en yngre publik.
Vi har även läst de högt för I och hon älskar upplägget och de humoristiska delarna.
Jag tänker att dessa böcker kan vara toppen att ha även i förskolan. Dels är de på tema som lockar förskolebarn. Min VFU-förskola hade frisörprojekt så sent som i höstas - då hade frisörboken varit toppen att läsa högt för barnen! I slutet av varje bok så är det även ett uppslag med olika saker som hör till det berörda stället och deras namn. Så barnen utökar ordförråd och kan förmodligen även leka mer "detaljerat" och innehållsrikt efteråt om de leker stall, frisör, bageri och bibliotek. Så jag tycker våga låna även till yngre barn - även om böckerna är toppen till just den publik de är tänkt till också.
Roligt att författaren även valt att sätta pojkar på praoplatsen som ridskolan och frisören. Klassbilden visar även på en mångfald av olika barn så jag tror kommande böcker kommer ha en större mångfald också i huvudrollskaraktären. Hoppas vi! Stigwans illustrationer är också toppen. Både fina, detaljrika men också väldigt roliga!
Fina böcker! Värda att köpa in till förskola/skola enligt mig!