Övervintraren

Josefsson, Willy

| 2007

Flag from sv

25


Det är maj 1968. I Båstad pågår demonstrationer mot Sveriges Davis Cup-match mot Rhodesia. När slagorden tystnat gör den unge polisen Martin Olsson en fruktansvärd upptäckt. En sjuttonårig pojke från trakten har blivit misshandlad till döds. En student från Lund, Svante Hanzon, fälls senare för mordet. Nästan fyrtio år senare blir Martin Olsson kontaktad av en före detta kollega. Arne Bergman leder en utredning och misstänker att någon i polishuset försöker sabotera den. Han vill ha Martin Olssons hjälp. Olsson är tveksam, men ger med sig och när han går igenom fallet går det snabbt upp för honom vem den mördade är: samme Svante Hanzon som fälldes för mordet i Båstad. Varför har någon tagit livet av den inte särskilt framgångsrike journalisten? Som hämnd för mordet 1968? Men varför har mördaren i så fall väntat så länge? Eller har Svante Hanzon i sin egen desperata kamp för upprättelse...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ursula Stålhandske

2013-01-28

Betyg

Kunde inte riktigt hålla koncentrationen uppe.

Pia Stendahl

2011-02-22

Betyg

Jag har inte läst något av Willy Josefsson tidigare men någon gång ska vara den första. Jag gillar hans vardagliga sätt att berättarteknik. Det gör att texten känns krispig och tillgänglig.

Tyvärr känns delar av karaktärerna och intrigen klicheartade och platta. Jag känner ingen direkt nyfikenhet på hur det ska gå för bokens karaktärer och det gör att boken tappar en del av det driv man kan förvänta sig.

Intrigen är tunn och inte alls så spännande som man skulle kunna önska. Men trots min ganska negativa kritik är boken ett behagligt tidsfördriv och boken har varit precis lagom att lyssna till under sömnlösa nätter.

www.bokbrus.se kan du läsa fler ljudboksrecensioner.
/Pia