Oui, chef!

Samuelsson, Marcus

| 2012

Flag from sv

20


I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anki Vincent

2015-08-15

Betyg

Riktigt bra utan att man behöver vara speciellt matintresserad,

harriet karlsson

2012-12-18

Betyg

Kommentera...

Tarja Ahlgrén

2012-10-07

Betyg

Ärligt och känslosamt skrivet.