Kriminalinspektör Michael Kennedy, ?Scorcher?, kallas tillsammans med sin partner, gröngölingen Richie, till Broken Harbour. Det är ett villaområde uppe längs kusten utanför Dublin som byggdes mitt under högkonjunkturen, men som nu efter den ekonomiska kraschen ligger ofärdigt och halvt övergivet, en spökstad. En far och hans två barn har brutalt mördats, medan hustrun förts medvetslös och svårt skadad till sjukhus. Lösningen som Scorcher ? mordrotelns stjärna ? först tycker verkar enkel, med en familjefar som har förlorat allt i krisen och ser ut att ha försökt ta sitt eget och sin familjs liv, kompliceras snabbt. Inget känns rätt i familjen Spains dyrt inredda hus och spåren pekar åt flera håll. Samtidigt slåss Scorcher med sina egna demoner. Hans syster Dina plågas av mental ohälsa och fallet väcker farliga minnen till liv av en familjetragedi från Broken Harbour där de tillbringade sin...
2015-09-20
Njaa. Tyckte att den var riktigt bra och spännande tills man började nysta i upplösningen. Där tyckte jag nog den blev lite overklig. Så kan det inte ha gått till.
Men dock en stark 3.a.
Jag gillar verkligen Tana French, lite mer för varje bok. Här är både spelplats och pjäserna väl valda, dialogerna är intressanta hela vägen, enda problemet är som vanligt med French slutet som känns lite avslaget, lösningen på den fint uppbyggda mordgåtan skulle gärna få vara lite mer spännande än så här.
2013-02-04
Jag har tyckt mycket om Tana Frenchs tidigare böcker, men jag blev besviken på upplösningen i denna. Boken var även på tok för lång med ett rätt segt mittenparti. Hoppas på bättre från French nästa gång.