Otrygg hamn

French, Tana

| 2014

Flag from sv

88


Kriminalinspektör Michael Kennedy, ?Scorcher?, kallas tillsammans med sin partner, gröngölingen Richie, till Broken Harbour. Det är ett villaområde uppe längs kusten utanför Dublin som byggdes mitt under högkonjunkturen, men som nu efter den ekonomiska kraschen ligger ofärdigt och halvt övergivet, en spökstad. En far och hans två barn har brutalt mördats, medan hustrun förts medvetslös och svårt skadad till sjukhus. Lösningen som Scorcher ? mordrotelns stjärna ? först tycker verkar enkel, med en familjefar som har förlorat allt i krisen och ser ut att ha försökt ta sitt eget och sin familjs liv, kompliceras snabbt. Inget känns rätt i familjen Spains dyrt inredda hus och spåren pekar åt flera håll. Samtidigt slåss Scorcher med sina egna demoner. Hans syster Dina plågas av mental ohälsa och fallet väcker farliga minnen till liv av en familjetragedi från Broken Harbour där de tillbringade sin...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2017-08-19

Betyg

Efter att ha övertygats av andra bokbloggare som hyllat Tana French ordentligt så har jag fortsatt läsa den här löst sammanhållna serien. Trots att jag egentligen aldrig har blivit riktigt övertygad om dess storhet. Detta är fjärde boken jag läser. Läs mer på min blogg

E

Ewa H

2016-12-25

Betyg

Njä, det gick åt fasligt många ord för att komma fram till slutet... Rätt intrikat historia, som dock saknade all spänning. Men nyfikenhet byggdes upp, så jag var bara tvungen att läsa färdigt för att få svar på en viss fråga.

Minna Matson

2016-08-02

Betyg

Människor och relationer i pressade former som Tana French gjort sig ett namn genom att berätta om. Spännande och välskriven.

Betyg

Njaa. Tyckte att den var riktigt bra och spännande tills man började nysta i upplösningen. Där tyckte jag nog den blev lite overklig. Så kan det inte ha gått till.
Men dock en stark 3.a.

Marianne Strandberg

2014-11-07

Betyg

Klart mycket bättre än hennes tidigare som jag läst. Jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig den... :-)

Eva Jacobson

2014-07-07

Betyg

Långrandig. Förutsägbar. Borde lagt den åt sidan eftet 100 sidor.

Tarja Ahlgrén

2014-06-03

Betyg

Jag gillar verkligen Tana French, lite mer för varje bok. Här är både spelplats och pjäserna väl valda, dialogerna är intressanta hela vägen, enda problemet är som vanligt med French slutet som känns lite avslaget, lösningen på den fint uppbyggda mordgåtan skulle gärna få vara lite mer spännande än så här.

Mimmi S

2014-03-18

Betyg

Lika gediget och drivet som alltid, men på tok för lätt att räkna ut plotten.

S

Sara Urger

2013-02-04

Betyg

Jag har tyckt mycket om Tana Frenchs tidigare böcker, men jag blev besviken på upplösningen i denna. Boken var även på tok för lång med ett rätt segt mittenparti. Hoppas på bättre från French nästa gång.