Ormbäraren

Lindell, Unni

| 2000

Flag from sv

258


''Med den här boken tar Lindell steget upp i norsk litteraturs elitdivision.'' Verdens Gang ''Slangebæreren är rätt och slätt en strålande kriminalroman. Unni Lindell skriver poetiskt och vackert om livets skuggsida.'' Bergensavisen En seriemördare i Oslo avrättar sina offer med kylig precision och efterlämnar en lapp med en strof ur barnvisan ''Sov du lilla vide ung''. Kriminalkommissarie Cato Isaksen får i uppdrag att leda mordutredningen. Han är fyrtiotre år och frånskild och lever i ett nytt förhållande med en yngre kvinna. Tillsammans har de en liten son på ett och ett halvt år. Arbetet på mordroteln kräver alltmer av utredarna samtidigt som Cato slits mellan sina båda familjer. Det är uppenbart att tonårssönerna från det första äktenskapet behöver...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2020-05-09

Betyg

Lindell är en ny bekantskap för mig. Denna första i Cato-serien är helt OK, kanske lite väl pratig ibland med psykologiska utvikningar. Men jag ska absolut fortsätta läsa serien och se vart den tar vägen.

L

Lotta Strandberg

2016-07-16

Betyg

Första boken om Cato. Gillar språket, tonen, parallellhistorien om Catos ganska komplicerade privatliv. Spännande historia, där upplösningen inte är klar. Ska läsa vidare serien, har bok 9 i min bokklubb så nu gäller det att rappa på!

Emma Ask-Tindberg

2011-12-13

Betyg

Spännande. Vill bara läsa vidare. Boken var slut innan jag hunnit börja :/