Ordentliga människor

Skugge, Linda

| 2019

Flag from sv

2


Humoristiska betraktelser om livet som ordningsmänniska i en värld som hyllar bohemenI hela mitt liv har jag spelat och låtsats vara någon jag inte är. För att få vara med. Aldrig mer dessa lögner för att passa in. Jag ska i stället vara stolt för att jag aldrig missat tåget. I denna självbekännande lovsång till ordentliga människor låter Linda Skugge oss veta hur det är att alltid behöva vänta på andra som kommer för sent, att behöva acceptera att andra sällan är klara med sina arbetsuppgifter i tid, och hur det känns att leva som ordentlig i en värld som hyllar motsatsen den härliga och knasiga Pippi Långstrump-personen som spiller, tar allt på volley och har noll koll på sina prylar. Ordentliga människor är en lika mycket ömsint och humoristisk ­hyllning till det ordentliga och prydliga, som en vass stridsskrift ­riktad mot det gränslösa och respektlösa. Det bohemiska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2020-01-09

Betyg

Ordentliga människor är en kombination av en självhjälpsbok för slarviga personer, och en hyllning till ordentliga människor. I en gränslös Pippi-Långstrumps-värld där slarv är normen och det nära på har blivit en diagnos att vara duktig och ordentlig, är det dags att ge upprättelse till Annika-typerna som faktiskt ser till att saker och ting blir gjorda och får vardagen att fungera. Skugge träffar ömma punkter med sitt rättframma och ofta provocerande sätt. Hon är engagerad och brinner för att återupprätta den ordentliga människans rätt att få vara det, utan att skämmas. Jag jublar inombords när jag läser, även om jag ibland blir provocerad, för det är precis det som behövs när man vill göra en förändring. Sanningen! Vill du få ordning på din skit? Gör jobbet då! Sluta maska!

Ordentliga människor är en träffsäker, lättläst, humoristisk och lagom provocerande bok som piggar upp. Med bra och tydliga exempel på hur man kan gå tillväga för att hålla ordning på sina saker, även i det lite större perspektivet – sluta skjuta upp saker för den som har en benägenhet att göra det. En härlig bok att inleda 2020 med!