Öppet hus

Rankin, Ian

| 2009

Flag from sv

65


Det börjar som en tanke: Borde man inte kunna stjäla tavlor från Nationalmuseets lagerlokaler utan att någon märker det? Mike, Allan och Robert bor i Edinburgh. De tre vännerna utvecklar snart den till synes oskyldiga tanken till en fullblodig plan av en utstuderad konstkupp. Öppet hus är en fristående spänningsroman av Edinburghs krimförfattare nr 1, Ian Rankin. Den påminner på många sätt om filmer som Reservoir Dogs och Oceans Eleven, men med Rankins osvikliga känsla för en spännande story och ett underhållande tempo.    "Doors open" är dagen då allmänheten bjuds in till avdelningar som normalt är stängda för allmänheten. Planen består i att boka in sig på en guidad tur till Nationalmuseets lagerlokaler - och helt enkelt byta ut originalverk mot kopior. Men de är alla tre helt gröna på den kriminella banan och inser att de behöver hjälp. De hamnar i händerna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Patricia B

2011-03-21

Betyg

Inte i närheten av strulputten Rebus - men jag gillar Mike direkt. Klart underhållande bok.

M

Maiken Karlsson

2010-01-27

Betyg

Jag längtar efter John Rebus - inte alls samma driv i denna fristående bok

K

Karin Nilsson

2009-12-28

Betyg

Gäsp..orkar inte ens läsa ut den innan den cirkulerar vidare till nästa stackare i bokcirkeln...

Nenne N

2009-10-10

Betyg

Har precis läst ut den och jag måste säga att jag är positivt överraskad! Första boken av honom som inte handlar om Rebus som jag läst och den håller definitivt måttet. Den är absolut lika bra som Rebus-deckarna och Rankin fortsätter att vara en av mina favoritförfattare!! :-)

Sofia Åkerberg

2009-07-06

Betyg

Nej, det här gick bara inte. Jag kunde inte bli intresserad av den uttråkade rikingen, den excentriske professorn, den totalt karaktärslöse banktjänstemannen och deras vad som var på väg att bli en synnerligen utstuderad konstkupp. Kanske jag bör prova en Rebus-deckare innan jag avskriver Rankin totalt?