Operation Oden : Jack Tanner i Norge 1940

Holland, James

| 2009

Flag from sv

32


"James Holland har skrivit en spännande och historiskt trovärdig roman om den katastrofala kampanjen i Norge 1940. Flera historiker har nyligen börjat skriva romaner, och bland dessa är Hollands en av de bästa." Antony Beevor Året är 1940 och Nazityskland har invaderat det neutrala Norge. Den brittiske kommandosoldaten Jack Tanner får ett topphemligt uppdrag - att eskortera tre norska officerare och en civilperson i säkerhet. Tanner vet inte vem den mystiske civilpersonen är, bara att han går under kodnamnet Oden och att han ska dödas ifall han riskerar att falla i tyskarnas händer. Snabbt inser Tanner att han till varje pris måste lyckas med sitt uppdrag eftersom Oden vet något som kan förändra utgången av andra världskriget på ett avgörande sätt. När de brittiska invasionsstyrkorna närmar sig norska kusten i mitten av april 1940 möter de hårt tyskt motstånd. Jack Tanner och hans kamrater...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lena Knutsson

2013-01-03

Betyg

Som ngn tidigare har sagt, här får man historia som blandas med action. Kände oxå dåligt till denna del av historien

J

Jan Törnqvist

2012-06-03

Betyg

En Positiv överraskning

Elisabeth Karlberg

2010-05-16

Betyg

En mycket bra och spånnande bok med ett historiskt perspektiv. En "annorlunda" bok om andra världskriget.

Oskar Henriksson

2010-04-19

Betyg

Bra som edutainment! Här får man en historielektion inbakad i en en actionroman. Dock kanske det ibland känns lite väl klychigt. Men jag kommer i allafall att läsa nästa bok i serien.

Samuel Karlsson

2010-04-07

Betyg

En välskriven spänningsbok i sann Alistair MaClean anda. Behållningen med boken är att den följer det historiska skedet under britternas fiaskoartade försvar av Norge. En del av andra världskirgets historia som jag visste väldigt lite om.