Ljudbok

Ondvinter

Björkelid, Anders

| 1905

Flag from sv

133


Första delen av fyra i fantasyserien Berättelsen om Blodet. En serie som kommer att slå alla med häpnad och bli minst lika omtalad som Harry Potter. Tvillingarna Sunia och Wulf har vuxit upp med sin far i en liten fredlig bondby. De står vid sidan av bygemenskapen, men byborna bemöter deras far med en ovanlig respekt och kallar honom aldrig annat än herrn. En dag ändras allt i ett slag, en märklig kyla sprider sig över trakten, stora vargspår syns i snön runt boningshusen och ryktet går att galgmän synts i skogarna. För mycket länge sedan skakades landet av den första Ondvintern, nu ser den ut att återvända. Kylan tränger in överallt, även i människornas hjärtan och sinnen. Till slut tvingas Sunia och Wulf fly för sina liv. De träffar den stolta Bergsfrun som långsamt väcker deras medvetande om en annan verklighet en där de tillhör ett märkligt folk med ovanligt lång livslängd, bundna av...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2015-02-18

Betyg

Spännande och lättläst berättelse. Liknar inte direkt något jag läst tidigare vilket jag gillar. Jag tyckte att slutet var väldigt snyggt.

Betyg

´Vilken bra bok nu ska jag ta och läsa del 2

Annika Olsson

2014-02-07

Betyg

Den är välskriven, lättläst och lite småspännande. Vill hela tiden veta hur det går. Jag skulle vilja ge den 3,5 Kommer att läsa fortsättningen.

Linda Åslund

2012-11-29

Betyg

Den här blev jag riktigt förtjust i. Stämningen, världsbygget, huvudpersonerna. Historien växer långsamt fram och personerna får växa och utvecklas med den. Ser fram emot kommande delar.

Sussie S

2012-08-09

Betyg

Välskriven men smått svår att komma in i. Är ändå för nyfiken på del 2 för att kunna låta bli den.

Monika W

2012-02-16

Betyg

Det här är något så ovanligt som svensk fantasy och hyfsat bra är det också, men jag kan förstå varför det kategoriseras som en ungdomsbok. Den är inte riktigt skriven för vuxna, därmed inte sagt att vuxna inte kan/ska läsa den. Jag blev i alla fall underhållen.
Läs resten på http://bokslut.blogspot.com/2012/02/ondvinter-av-anders-bjorkelid.html

Miriam T

2011-12-06

Betyg

Fastnade inte till hundra procent, men en helt klart läsvärd berättelse.

Läs hela min recension på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/12/ondvinter-av-anders-bjorkelid.html

Karin Söder

2011-09-19

Betyg

Spännande! Kommer läsa de följande böckerna!

Betyg

Denna bok tycker jag var mycket bra och spännande.
Nu så återstår det att se om jag kommer att ge mig på del 2 också eller om jag ska låta den sluta här.
Denna bok kan varmt rekommenderas till er andra =)

Dejan Trajkovski

2011-08-18

Betyg

Ondvinter är en fantastiskt levande och spännande bok, uppläst med sådan inlevelse av Hamadi Khemiri att jag slukade den på en gång. Tror att det är en ungdomsbok, men likväl njutbar för en vuxen :) Jag ser fram emot Björkelids kommande alster med förväntan.

Eva Sandhammar

2011-01-17

Betyg

En riktig saga! Har lyssnat på den i bilen, på snöiga vintervägar, stämningsfullt...

Madelene Helgesson

2010-06-24

Betyg

Detta är en mycket bra början på en lovande fantasy-serie. Och det finns väl inte så mycket mer att säga om den, egentligen. Ibland kan det vara svårt att betygsätta och kommentera förstadelar av en fantasy-serie då deras originalitet och röda trådar oftast skiner starkast när man har hela verket framför sig. Just nu tycker jag detta var en bra språngbräda, med starka karaktärer och en intressant historia. Ska läsa tvåan så snabbt jag kan för att se om kvalitén höjs eller sänks.