Det är höst, mörkret faller tidigt. Stina går runt sin stuga, tänder lampor som återger rummet sina färger. Men inom henne finns mörker och förtvivlan. Sedan veckor tillbaka befinner sig hennes två små barn i USA, hos sin pappa som Stina flytt från efter att han hotat henne till livet. När Stina först träffade Per föll hennes liv på plats. Hon var framgångsrik forskare, han charmig och initiativrik ekonom. Men snart började mardrömmen. Per visade sig vara en dubbelnatur, en man vars våldsamhet låg nära ytan. Efter en dramatisk flykt ? i tryggheten hos en kärleksfull familj och med skyddad identitet ? tycker hon äntligen att framtiden ser ljus ut. Men så kommer domstolsbeskedet: Per ska få träffa sina flickor, mot hennes vilja. Det som händer barnen i USA förändrar hennes syn på livet och människors natur för alltid. Finns det någon trygghet alls? Och syns det om en människa...
2021-05-19
Ett mycket viktigt ämne som det skrivits många böcker om. Den här tillför inget nytt. Den känns konstruerad och utan verklig inlevelse. Dessutom förutsägbar. Marianne Fredriksson som skrivit så många fantastiska böcker tappade i slutet.
Jag tror, och då skryter jag inte ens, att t o m jag hade kunnat skriva bättre. Vad hände med hennes författarskap på slutet? Hade hon så mycket hon ville förmedla att hon glömde bort att göra boken läsvärd? För det finns ju en tydlig agenda med varje en av det senaste böckerna, men de är ack så tråkiga.
2010-03-06
Osedvanligt dåligt berättad av Marianne Fredriksson, som kan mycket bättre. Men en rätt ok historia som jag ville höra till slut.