Ondskans leende

Det är höst, mörkret faller tidigt. Stina går runt sin stuga, tänder lampor som återger rummet sina färger. Men inom henne finns mörker och förtvivlan. Sedan veckor tillbaka befinner sig hennes två små barn i USA, hos sin pappa som Stina flytt från efter att han hotat henne till livet. När Stina först träffade Per föll hennes liv på plats. Hon var framgångsrik forskare, han charmig och initiativrik ekonom. Men snart började mardrömmen. Per visade sig vara en dubbelnatur, en man vars våldsamhet låg nära ytan. Efter en dramatisk flykt ? i tryggheten hos en kärleksfull familj och med skyddad identitet ? tycker hon äntligen att framtiden ser ljus ut. Men så kommer domstolsbeskedet: Per ska få träffa sina flickor, mot hennes vilja. Det som händer barnen i USA förändrar hennes syn på livet och människors natur för alltid. Finns det någon trygghet alls? Och syns det om en människa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2018-08-12

Betyg

En mycket välskriven, stark, gripande, otäck och engagerande roman. Precis som vanligt när det gäller Marianne Fredriksson! I en jättefin uppläsning av Marie Richardsson!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!

Jasmina <3

2018-03-02

Betyg

Helt okej

Monica Magnusson

2014-04-13

Betyg

En hemsk historia. Men jag saknade ändå något. Finns så otroligt många böcker i denna genre o jag har läst väldigt många.

E

Emmalena Jern

2013-04-23

Betyg

Blev enbart arg och frustrerad över bokens "ytskrap/otroligheter" med så viktiga, utvalda och svåra ämnen...

A

Anchi L

2012-07-30

Betyg

Ett angeläget ämne men ack så trist bok.

Anette Hökerberg

2012-02-18

Betyg

Marianne Fredriksson har ett sätt att skriva som gör att man blir berörd, man känner sig delaktig. Boken var väldigt lättläst med många, korta stycken, en riktig sträckläsarbok. Det blir nog fler böcker med samma författare.

Helena Nilsson

2010-07-28

Betyg

Inte alls min smak! Läste inte ut den.

Camilla Forssén

2010-05-23

Betyg

Det var som att läsa ett TV-manus, väldigt forcerat språk och rakt på sak hela tiden.
Många händelser kändes väldigt overkliga, relationer som inleddes väldigt direkt.
Snabbläst men inget bestående intryck tyvärr.

Xenia Oxenstierna

2010-05-04

Betyg

Intressant ämne, Psykopati. Men, boken är inte speciellt bra skriven. Det fattas mycket till att den ska bli bra. Språket, historien, var förutsägbart, glamoröst och förutsägbart. Allt bara flöt på. ...

Ullis N

2010-04-18

Betyg

Jag tror, och då skryter jag inte ens, att t o m jag hade kunnat skriva bättre. Vad hände med hennes författarskap på slutet? Hade hon så mycket hon ville förmedla att hon glömde bort att göra boken läsvärd? För det finns ju en tydlig agenda med varje en av det senaste böckerna, men de är ack så tråkiga.

Therese Andersson

2010-04-18

Betyg

Orkade inte ens läsa klart. Oengagerad bok som är dåligt skriven. Jag störde mig så mycket på alla missar och att berättelsen saknade sammanhang att jag inte ens kunde fokusera på vad boken egentligen handlade om. Känner mig mycket besviken.

M

Maiken Karlsson

2010-03-06

Betyg

Osedvanligt dåligt berättad av Marianne Fredriksson, som kan mycket bättre. Men en rätt ok historia som jag ville höra till slut.

Petra Norstedt

2010-02-27

Betyg

Uselt skriven, inget sammanhang.

Louise A

2009-11-10

Betyg

Tyvärr inte en av hennes bättre.