Onda krafter i Sollentuna

Moodysson, Coco

| 2012

Coco Moodysson är känd för sina seriealbum Aldrig godnatt, Coco Platina Total Titan och Jag är ditt fan in i döden. Hennes enkla, avskalade stil har hittat många fans. Enkelheten är en del av hennes punkattityd. Nu debuterar hon som ungdomsboksförfattare med en lakonisk berättelse om några vilsna individer, en varghund, ett par rullstolar och en mystisk präst. Originellt, sorgligt och mycket roligt om ensamhet och otippad vänskap! "Jag vill inte vara Chandler i Vänner. Jag vill vara den populära som kan välja vem han vill, som Joey eller någon annan obekymrad typ. Men det kommer aldrig hända. Den jävla onda kraften har bestämt sig för att aldrig lämna mig. Det är därför jag aldrig kommer att bli av med Viola. Hennes stora tänder. De alldeles för långa tröjorna. Hennes klumpiga steg och efterhängsna stil. Hon och jag hör ihop, det bara är så. Det spelar ingen roll att jag är kär i Maxine....

Denna bok var helt okej =)

Johanna Stenberg

2013-02-09

Underhållande och intressant berättelse om oväntad vänskap.

Anna-klara Akar

2013-02-04

Helt as förtjust i den här boken om Alexander i klass åtta som är övertygad att det är nån mörk förbannelse på g i hans liv. Hans pappa har blivit ihop med en konstig präst, mamma har fått något konstigt i hjärnan och kan inte prata och tjejen med de stora tänderna verkar förfölja honom. Där finns också fosterbarnet som tränger sig på och vill leka ryska kyssen.
Jag gillar verkligen boken, man kanske måste läsa den högt för att sälja ut den. Den har jätteallvarliga ämnen men är sanslöst rolig och lite absurd. Läs den läs den!!!!!

Marianne Skoglund

2013-01-01

Omslaget till trots så handlar denna bok inte om övernaturligheter utan är en fin skildring av en handfull udda personer som famlar sig fram genom tillvaron och någonstans finner varandra. Huvudpersonens mamma ligger katatonisk på sjukhus och kvar i hennes hyresrum finns en hund. I huset finns också Maxine, godisfrossande foster- och adoptivbarn som utövar en stor dragningskraft på huvudpersonen. Mot sin vilja hamnar han också i sällskap med en tjej i klassen och hennes gravt handikappade bror.