Ljudbok
Lotta Lundberg

| 2012

Flag from sv

68


Fientlighet i Söderhavsmiljö Efter ett besök på en liten isolerad ö i Stilla Havet anmäler några upprörda turister befolkningen för sexuella övergrepp och pedofili. Eftersom ön lyder under engelskt kolonialvälde skickas några utredare raskt dit för att undersöka vad som har hänt. På ön lever sedan tjugo år den svenska läkaren Olivia. Under åren på ön har hon tagit till sig seder och bruk. Men i takt med att bevisen hopas, tvingas hon ifrågasätta sitt liv på ön, sin relation till öbon Taip och skälen till att hon hamnade där hon är. För alla inblandade blir det snart svårt att hålla isär rätt och fel. Två kulturer krockar och det är inte helt klart vilken sida som har mest rätt. Ön bevisar att spänningslitteratur kan hålla besvärliga frågor aktuella när massmedia vänder blickarna mot det nya, för dagen möjligtvis exotiska. Lotta Lundberg är en lika skicklig författare som journalist, och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

John C

2016-05-26

Betyg

En ö i Söderhavet blir utsatt för granskning efter anmälan om sexuella övergrepp. En grupp britter kommer till den tidigare kolonin i syfte att ta reda på vad som har hänt. Vad de upptäcker är ett samhälle med helt annan syn på sexualitet och rättskipning.
Inte helt bekväm läsning för att uttrycka det milt, men en bra skriven bok som fick mig att fundera mycket. Man tvingas vidare i boken med oerhört kluvna känslor... får nog läsa mer av Lotta Lundberg!

Blommiga Barbro

2014-03-02

Betyg

Nej, nej, nej! Så bedrövligt dåligt! Uppläsaren hjälpte inte att ta berättelsen vidare heller. Nej. Det här var verkligen inte bra!

Lotta Karlsson

2012-12-21

Betyg

Välskriven uppfriskande bok. Jag tyckte om den. Fina människoporträtt och miljöskildringar.

E

Ellinor Karlberg

2012-11-06

Betyg

Blev en väldigt intressant diskussion på min bokklubb. Många tankar väcktes.. Vad är rätt & vad är fel?

Betyg

Berättelsen lever kvar hos mig. Vad hände - egentligen? Utnyttjades människorna, män, kvinnor och barn av alla - på alla sätt?
En obehaglig eftersmak finns kvar.

Hanna Bragberg

2012-04-23

Betyg

Fattade inte riktigt historien. Men sugen på sol&värme blev jag i alla fall.

Britt-Marie Kullin

2012-04-05

Betyg


En läsvärd och lite annorlunda roman. Blev nyfiken på den när jag läste om den. Men den motsvarade kanske inte riktigt mina förväntningar. Jag hade nog velat ha ett lite mer utförligt slut på den. Men den var helt okej och som sagt var läsvärd.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

C

Cecilia Winberg

2012-03-19

Betyg

Jag gillade boken men den tog slut allt för abrupt.

Lena Floser

2012-03-09

Betyg

En bok om fördomar och gränser. Vem bestämmer vad som är rätt och fel?

Tanja Dianova

2012-03-07

Malin L

2012-03-01

Betyg

Jag funderade under hela boken var den egentligen var tänkt att utspela sig. Först när jag läst ut den så googlade jag mig fram till rättegångarna på Pitcairn 2004. Det var en annan dimension till boken, även om tankegångarna den rörde sig kring var intressanta redan innan.
Jag läste idag i en artikel i DN att Lottas enda egna erfarenhet av Söderhavet kom från Cooköarna, och eftersom det även är min enda erfarenhet därifrån så förklarar det nog varför jag kände igen mig så mycket i miljöbeskrivningarna.
(DN-artikeln: http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/lotta-lundberg-far-bilden-av-paradiset-att-ramna)

Cindy Kempe

2012-03-01

Betyg

Språket är bra och gör boken både lättläst och intressant. Historien är också bra och meddragande, men jag störde mig lite på att man aldrig fick veta vad som var "sanningen". Kanske var det det som var poängen.