Omgiven av psykopater : Så undviker du att bli utnyttjad av andra

Erikson, Thomas

| 2017

Flag from sv

51


Upptäck psykopaterna i din närhet! Efter den stora succén Omgiven av idioter kommer nu Thomas Erikson med den efterlängtade uppföljaren Omgiven av psykopater. Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt ? eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det ? I boken avslöjas hur en psykopat använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Du får reda på om din egen personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du själv fungerar kan du se igenom och stå emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart är att vissa människor...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bra bok som alla borde läsa för att undvika manipulation och för att förstå att en psykopat går inte att ändra på.

Johanna Runevad

2019-08-12

Betyg

En bra bok som tar upp hur man ser att någon är en spykopat och hur man undviker dem.

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Betyg

R

Robin Johansson

2018-11-27

Betyg

Istället för att förklara "varför alla andra är psykopater" tycker jag ett bättre tema hade varit att förstå oss själva. Denna boken är en psykologi guide för "psykopater" eller barn. Spara 120kr genom att göra ett själv test på understandmyself . com istället som kommer ge dig en betydligt bättre inblick i hur DU tänker som dessutom har vetenskaplig grund.

Bokdjungeln

2018-06-25

Betyg

Enligt mig är denna bok inte alls lika bra som Thomas Eriksons 'Omgiven av idioter'. Kanske ska denna inte vara lika lätt och rolig som föregångaren men den når ändå inte hela vägen. Självklart så är det toppen att veta hur man kan skydda sig mot en psykopat, men jag undrar om någon verkligen kan bli räddad av att ha läst boken. Jag motbevisas mer än gärna, men utgår ifrån mig själv och hur jag upplever boken. Jag slår därmed hellre ett slag för 'Omgiven av idioter' där man både skrattar och får en del självinsikt. Men självklart kan denna bok också den vara en ögonöppnare, den var bara det inte för mig i samma utsträckning som 'Omgiven av idioter'.

Charlie Lindén

2018-03-09

Betyg

Det går inte att toppa den första boken, men det här är en intressant bok som faktiskt kan göra en mindre påtaglig för manipulation. Ett måste att läsa efter den första boken!

Betyg

Nja. Läste Omgiven av idioter och tyckte mycket om den. Underhållande och lärorik med de olika färgerna och den var mycket träffsäker. Denna kändes inte alls lika grundad/underbyggd eller genomtänkt. Dessutom var vissa delar och formuleringar på gränsen till, om jag nu får kalla det, psykopatiska. Fick en hel del dåliga vibbar av vissa partier i boken.

Marc Moore

2018-01-07

Betyg

Psykologi for dummies. Den är medvetet skriven på ett mer lättsamt och underhållande sätt än vanliga psykologiböcker och verkar passar både offren och den som vill lära sig hur man själv manipulerar, det ena kanske inte kan existera utan det andra.
Jag har väll inte själv så stor nytta av att boken utgå från dom fyra färgerna då jag har tre färger i min profil. Det som var bra var dom sista kapitlen om allmänna manipuleringsstrategier, bla om love bombing.
Kan tycka att det är lite lustigt att författaren hänger ut sin ex-fru i boken och att ett vapen mot manipulering är att själv ljuga.
Om boken kan uppmärksamma människor på att psykopater verkligen finns så har ju boken varit till nytta, men själv föredrar jag lite lite torrare vetenskapliga böcker med fotnoter och tydliga referenser till vetenskapliga studier.