Ljudbok

Om Jesus

Gardell, Jonas

| 2009

Flag from sv

317


De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta. Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende. Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild. Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Englund

2020-11-19

Betyg

Jonas Gardell räddar boken som annars skulle vara helt ointressant

Betyg

Oj, vad förvånande, jag blev i stort sett kristen efter att ha läst boken

B

Benjamin Elfors

2016-02-20

Betyg

Lättläst och bra introduktion för den som är intresserad av Nya testamentet och de olika evangeliernas perspektiv på Jesus. Gardells egna tankar som vävs in i texten är insiktsfulla.

Regina Svanberg

2011-08-11

Betyg

Väldigt intressant

Kaleida Läslus

2011-06-26

Betyg

Jag läste den här boken med stor förnöjsamhet. Jättebra!

L

Linda Axelsson

2010-08-16

Betyg

orka hänga med, men ganska intressant. Kanske läsa en annan gång. Dock ej bra att lyssna på.

Maria Klamas

2010-04-28

Betyg

Jag gillar Gardell som person, som inspiratör, som komiker, som dramatiker och som kristen... Han har en vacker och tilltalande tro. Budskapet om att Gud älskar alla människor och att det är vi människor som sätter gränser för den kärleken inte Gud, är överväldigande härlig!

Hans resonmang om Jesus är spännande rakt igenom hela boken. Där han knyter samman sin tro, med vardagliga exempel, med historia, vetenskap, religion på ett sätt som är fantastiskt!

A

Anchi L

2009-10-20

Betyg

Beundrar Jonas research och mod att så förändra vår bild av Jesus men tröttnar ändå snart på boken. Det är något som saknas eller är det för mycket av något?

Gunvi Lundqvist

2009-10-02

Betyg

Egentligen skulle jag ha lust att omvärdera min fyra efter att hört JG på bokmässan, och inte blir det uppåt.
Läsvärd är den dock....

Helena Marcusson

2009-07-13

Betyg

Ett gediget arbete av Gardell med djup förankring i religionsvetenskapen. En mycket givande läsupplevelse.

kristina johansson

2009-07-12

Betyg

Jag vet inte riktigt om betyget stämmer då boken är mkt kontroversiell. Bitar tyckte jag om, som att Jesus var en enkel man...andra bitar är jag djupt kritisk till. Som sagt var, blandade tankar....