Om James Joyces Odysseus

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Benjamin Elfors

2017-02-07

Betyg

Utmärkt läsning i anslutning till avslutad läsning av Joyces Odysseus. Lagercrantz analyserar på ett insiktsfullt sätt karaktärer, scener och handling. Joyces väldiga verk får någons sorts överskådlighet i Lagercrantz lilla bok.

2015-08-24

Betyg

Ulysses
Jag pustar ut. Jag har gjort det. Lagercrantz skriver: En roman med lika tät och laddad text existerar inte. Den liknar däri mer en dikt än en berättelse. Hur sakta och koncentrerat man än läser, är det mycket som går en förbi.
Det har varit en kraftansträngning att ta sig igenom de 800 sidorna. Någon frågade om det hade varit värt det? Hörde mig själv svara ja, nästan direkt. Och så är det. Men i bokens efterord fann jag också något, och det har jag tagit fasta på.
Farran-Lee rekommenderar där Olof Lagercrantz bok Att finnas till. Farran-Lee kallar boken för en läsebok och den handlar om Lagercrantz närläsning av romanen. Lånade Att finnas till på biblioteket idag. Och nu kan jag inte slita mig från den. Känner att den hjälper mig att bättre förstå och sen att helt enkelt få veta mer.