Om jag kunde drömma ger en unik inblick i författarens vision av sitt verk och den får nytt liv genom detta nya fängslande uttryckssätt.Det har varit ett nöje att arbeta med denna nya tolkning av Om jag kunde drömma. Young har gjort ett fantastiskt arbete med att transformera orden jag har skrivit till vackra bilder. Personerna och platserna ligger mycket nära dem som jag hade i tankarna när jag skrev serien.Stephenie MeyerDen omöjliga kärlekshistorien mellan den oskyldiga Bella och den gåtfulle och förföriske vampyren Edward får nytt liv i en bearbetning som serieberättelse i två delar. Den har noggrant granskats av Stephenie Meyer och reflekterar hennes vision av miljöerna och människorna i Twilightsagan.Den unika illustrationsstilen med svart-vita bilder blandade med uppslag och bilder i färg kommer att uppskattas av både fans till Twilightsagan och fans av serieberättelser. Och de som...
2012-03-18
Boken är bearbetad och illustrerad av Kim Young som har gjort fantastiskt vackra bilder i gråa nyanser med en del undantag om det ska förstärka något som till exempel blod eller vid ett tillfälle Edwards ögon. Det blir starka effekter, som jag gillar, mot de gråa nyanserna. Illustrationerna är lite mangainspirerande och det känns helt ok.
Stephanie Meyer har granskat bilderna och tycker att personerna och platserna påminner om de som hon hade i tankarna när hon skrev serien. Något som jag dock stör mig lite på är de engelska orden som finns på bilderna för att visa att det sker något ljud som till exempel clatter, swish, crash etc. Jag tror dock att man uppskattar den här boken som serie om man har sett filmen eller/och läst boken. Observera att det här är del 1 av 2 baserad på boken "Om jag kunde drömma".
Grafiska romaner är något som jag upptäckt ganska nyligen och som jag verkligen lärt mig att uppskatta.
Har inte läst originalet, men det här var ganska platt. Illustrationerna påminner mig om åttiotalets Starlet. Det är väldigt mycket närbilder på ansikten, och det blir inte särskilt spännande grafiskt, så jag tycker inte att formen utnyttjas ordentligt. Smäktande och dramatiskt - för smäktande och dramatiskt för mig... Att ljud- och rörelseord inte har översatts (clatter, clench, murmur, nod, screech, wham, giggle för att ge några exempel) blir det också minus för.
Boken var spännande och bra. Redan efter första sidan var den svår att släppa, man ville veta hur det skulle gå. Teckningarna var jättefint ritade men tyvärr så tyckte jag inte att det liknade karaktärerna som man hade tänkt sig att de skulle se ut, de var cokså jätteolika gämfört med filmen. Sen så var det också lite tråkigt att de hade gjort den i två delar, men den hade väl kanske blivit för lång om dom hade gjort den till en bok. Den var ändå läsvärd tycker jag, men man ska inte ha för höga förväntningar på att den ska va lik den vanliga boken eller filmen.