Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert ...

Du kan kalla mig Ikaros. Det här är mitt avskedsbrev till världen. Om hundra dagar ska jag nämligen dö så satans vackert att du kommer att vilja hänga med. Jag finns. Idag och i nittionio dagar till. Nedräkningen har börjat. Sju personer får mejlet från den som kallar sig Ikaros. I mejlet finns lösenord till en blogg som ständigt räknar ner för om exakt hundra dagar tänker Ikaros ta sitt liv. Två av dem som får Ikaros mejl är Emil och Karim. Emil blir som besatt. Vem är Ikaros? Och vilka är de andra som fått tillgång till bloggen? Emil måste hitta de andra och rädda Ikaros. Även Karim drabbas av Ikaros mejl, men på ett helt annat sätt. Karim vill ta Ikaros hand. Han vill också flyga. Den mångfaldigt prisbelönta författaren Johanna Nilsson är tillbaka med en drabbande berättelse om ensamhet och identitet. Hur navigerar man i en värld som så mycket handlas om att synas? Hur ska vi förhålla...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2022-06-27

Betyg

Lite varierande i vad jag tyckte om boken. Johanna Nilsson har som vanligt ett fint språk och är lojal mot temat psykisk ohälsa. Bitvis väldigt tung, bitvis störde jag mig en del på karaktärerna. Men ofta smärtsamt viktig och bra.

Madelene Helgesson

2018-03-22

Fick olyckligtvis lägga ner efter 116 sidor. Mycket show don't tell och krystad exposition. Det mesta av det författaren verkar vilja säga om världen omkring sig passar inte alltid in i berättelsen, istället bromsar det bara allt och tvingar en att lyssna på en liten predikan.
Jag är också aningen obekväm vid hur karaktären Karim verkar användas som (den vita) författarens språkrör vad gälla frågor angående rasism och diskriminering. Han uttalar sig på att sätt som skriker "Se! Se! Mörkhyade kan vara rasistiska mot vita också!!" vilket ärligt talat blev sista droppen för mig.