Om en vinternatt en resande

Calvino, Italo

| 1999

Flag from sv

112


Du skall just börja läsa Italo Calvinos nya roman Om en vinternatt en resande. Slappna av. Koncentrera dig. Så lyder inledningsraderna i denna vid det här laget moderna klassiker. Det direkta tilltalet är nog det minst originella i det halsbrytande läsäventyr som Calvino bjuder in läsaren till. Med sitt suveräna handlag och sin intelligenta humor skapar författaren ett romanbygge som består av tusen fantastiska berättelser i en. Det är på en gång olidligt spännande, djupt tänkvärt och gränslöst underhållande. Dessutom är Om en vinternatt en resande en sant romantisk historia med själva läsningen som sådan i centrum. Om en vinternatt en resande är något så märkvärdigt som ett farsartat mästerverk där läsaren är huvudpersonen. Om en vinternatt en resande ingår i Lind & Co:s klassikerserie Nittonhundra. ITALO CALVINO (19231985) var italienare men föddes på Kuba. Bland hans...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

2021-10-25

Betyg

Nej, det gick inte. För mig är det omöjligt att tränga in i detta verk. Det går bara inte, hur jag än försöker. Jag ger upp.

Lena Floser

2013-04-08

Betyg

En bok om böcker och läsning och med läsning som metafor för kärleken, livet, politiken och allt.

astro cyt

2012-10-12

Betyg

åh, jag älskade den!

Conny J

2011-11-04

Betyg

nja, lite för konstig för min smak. men eftersom calvino är en liten husgud kanske jag försöker läsa den igen om några är ocj då kanske läser hela, för det gjorde jag inte nu..

L

Linnea Johansson

2011-08-04

Betyg

Väldigt annorlunda bok där läsaren är huvudpersonen. Bra men samtidigt väldigt frustrerande.

Liza Bolin

2011-02-09

Betyg

Meta!