Om det så skulle kosta mig livet

"Du är under mina fötter!" Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör. 14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år. Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende. "Stark, drabbande och otäck" Maria Küchen, Amelia, som ger boken en 4:a i betyg "Årets viktigaste bok." Erica Cyrillus, chefredaktör för EFS Budbäraren

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

intressant

Maria Myrberg

2014-12-27

Betyg

Viktig berättelse om maktmissbruk i religionens namn.

Emma Martincic

2013-12-05

Betyg

Kunde i början inte bestämma mig om jag gillade boken eller inte.. Men jag var fast! Så himla intressant och samtidigt hemskt.

Carolina Svensson

2011-08-30

Betyg

Känns mera som en faktabok med uppstaplade grejer om precis allt. Jag orkade inte läsa klart den. Den var intressant till en början men sen blev det bara en massa upprepningar och samma saker. Blir väldigt tröttsamt!

Anneli Gustavsson

2011-02-27

Betyg

En bok som verkligen lockar man kan inte sluta läsa Vill hela toden veta hur det går sedan
Hemsk tanke att vem som helst kan hamna så illa i tollvaron
Stark bok med mycket tankar och k'nslor

Maria Johnson

2011-02-15

Betyg

En sann berättelse om hur Margareta bryts ner psykiskt i en sekt. Hon går med i Kristet Center Syd, blir kvar i 14 år innan hon lyckas ta sig loss. Hennes väg tillbaka till ett normalt liv blir lång, hon ligger inlagd på psyk under 18 månader, stora delar med rött vak. Hon får diagnosen postraumatiskt stressyndrom och försöker ta livet av sig flera gånger innan hon börjar tillfriskna. En mycket(!) skrämmande berättelse om livet i en sekt.

Ceen E

2011-01-31

Betyg

Blev lite mycket destruktivitet för min smak..Tyckte det var svårt att hitta något positivt med boken..

Ann Simonsson

2011-01-23

Betyg

Otäckt...men boken blir långtråkig.

I

Ingrid Herrström

2010-09-08

Betyg

Intressant innehåll, men det fanns luckor som fiick boken att kännas otillräcklig. Ändå blerv det en intressant historia.

Maria B Hansson

2010-08-24

Betyg

Naken ärlig berättelse om hur det är att leva i en sekt. Hon är ju inte författare, så jag förlåter det ibland lite taffliga språket. Dock hade den mått bra av att redigeras ner lite.

Boken gav upphov till många tankar om människors starka behov av att höra till - och hur det kan utnyttjas. Och jag funderar mycket på om verkligen alla kan fastna i en sekt. Tror faktiskt inte det.

Veronika Mellqvist

2010-08-16

Betyg

Dåligt skriven och full av upprepningar... Orkade inte ens läsa färdigt.

Anette B

2010-03-01

Betyg

Visst den var intressant att läsa om fysisk och psykisk misshandel i Guds namn men jag ledsnade eftersom det var så mycket upprepningar

H

Helen Spalding

2010-02-26

Betyg

"Om det så skulle kosta mig livet" är väldigt läsvärd. dels för att den är skriven i korta, välformulerade kärnfulla avsnitt, dels för att berättelsen är skrämmande. Kan detta verkligen hända i ett i-land på 2000-talet? Författaren och jag som läsare försöker förstå varför detta våld sker men svaret blir inte entydigt. Skönt med en berättelse som är nöjd med pyskvården.

Britt-Marie Kullin

2010-02-17

Betyg

Ämnet var intressant, och historien av gripande och bra. Men boken var alldeles för lång, och upprepade sig mycket, så den blev lite långtråkig till slut.