Ollie på utflykt

Ollie vill ta med sig Frasse och flera andra leksaker när det är dags för utflykt. Men pappa har redan packat ryggsäcken full med kaffetermos och bullar. När pappa går på toa tar Ollie ut kaffetermosen och lägger i sina leksaker. I skogen får Ollie lite tråkigt under bärplockningen. Pappa plockar för fullt. Ollie hittar bullarna och börjar mata korna i hagen. Humor och igenkänning.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Rolig, charmig & härligt illustrerad!

Betyg

I boken får vi följa Ollie och dennes pappa som ska på utflykt till skogen. När de packar, cyklar och är framme.
Men det blir lite tokigt när Ollie packar om väskan så något glöms och när pappa är fokuserad på att plocka blåbär upptäcker Ollie djuren i omgivningen. Ser de inte lite hungriga ut?

Detta är en mysig och väldigt humoristisk bilderbok som framförallt riktar sig till de yngsta barnen. Men även min 5,5-åring skrattade gott när jag läste den för henne och hennes lillasyster.
Den var även underhållande för mig som vuxen att läsa. Ibland kunde man verkligen skratta åt pappas trötta uttryck och relatera.

Illustrationerna är fina och med mycket färg har Lundholm verkligen skildrat en utflykt i svenska skogar. Ollies bus, pappas trötthet och härliga blåbärsris är mina favoriter på illustrationerna. Det fina omslaget vittnar om känslan i bokens illustrationer.


Ingenstans i boken könas Ollie och hen har varierande kläder på sig. Såväl blått som rosa. En väldigt trevlig bilderbok som absolut borde läsas enligt oss. Funkar som sagt också bra när man har ett äldre syskon som också vill vara med på läsningen. Utöver denna boken finns även ”Ollie letar” men den har vi inte hunnit läsa ännu. Förmodligen också fin!