Olivoljeboken: från träd till bord

Töringe, Sanna

| 2023

Flag from sv

0


"En härlig och lättillgänglig bok med lite faktanörderi och lättlagade recept." BTJ ger Olivoljeboken högsta betyget "Briljant". (Lektör Maria Bennmalm)I Olivoljeboken: från träd till bord får du lära dig allt om olivolja: olivträdets historia, hur olivolja tillverkas, om kvalitets- och prisskillnader, olika olivsorter, hur man beskriver smak och doft på oljan samt hur man ordnar en egen olivoljeprovning.  Du lär dig också om olivoljans hälsofrämjande egenskaper och boken innehåller en lång rad inspirerande recept med både olivolja och oliver. Här finns det enklaste ­enkla, som hur man doppar bröd och grönsaker i god olja, men också klassiska och nyskapande rätter med olivolja. För allt blir godare med olivolja! Sanna Töringe är författare och har skrivit en lång rad kokböcker, barnböcker och trädgårdsböcker. Delar av året bor hon i södra Italien, i ett litet hus...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok