Ljudbok

Ogjort

Dahlin, Doris

| 2020

Flag from sv

13


"En nära vardagsskildring med genomträngande iakttagelser av bistra förhållanden. Doris Dahlin skriver om starkt rörande öden utan att bli kladdigt känslosam."  Dala-DemokratenI en liten västerbottnisk by bor de. Den arga kärringen som anser att man inte kan vara en vän liten blomma när man har att göra med skitstövlar, den unge mannen som försöker springa ifrån sitt liv och lärarinnan med sina mörka hemligheter.Det är bara på ytan det är lugnt. Tills städerskan Elena släpps in i deras hem. Hon ser inte bara damm och smuts utan också allt det andra som sopats undan.Doris Dahlin är författare och har arbetat som konsult med inriktning på relationer på arbetsplatser. Hon har givit ut ett flertal böcker, bland annat Skammens boning,Till mamma på mors dag och Drunkna inte i dina känslor. "Dahlin lyckas [...] blixtbelysa personligheter och mänskliga beteendemönster...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Boktanten

2020-05-03

Betyg

Alla bär på hemligheter, antingen stora eller små.
Doris Dahlin har ett vackert språk och skriver enkelt men djupt. Jag gillar att varje kapitel har en egen "huvudperson" och att man får se samma händelse från olika synvinklar. Dock fick jag inget riktigt flyt i läsningen men det beror nog mest på att jag har lite svårt med böcker med korta meningar som konstaterar mer än vad de berättar.

Betyg

💜💜

J

Betyg

Fantastisk, gripande & välskriven!

Solveig Andersson

2019-12-03

Betyg

bokcirkeln-dec-19
Superb. Närmare såhär kan man knappast komma när Moa Martinson var sitt allra bästa i skrivform. Läser mer än gärna mer av Dahlin. Läs den!