Ögat som ser

Faletti, Giorgio

| 2009

Flag from sv

34


Om Jag dödar, föregångaren till Ögat som ser. "Det är lika bra att säga det på en gång. Detta är en av de mest spännande kriminalromaner som jag har läst. Den består av cirka 640 sidor sträckläsning. Andra böcker som kommer upp i samma klass eller högre är Da Vincikoden av Dan Brown och Kanonerna på Navarone av Alistair MacLean. [...] Boken Jag dödar av Giorgio Faletti som är utgiven på Bazar Förlag AB, är en strålande debut. Nu väntar jag förstås på att Faletti skall få till ytterligare bra kriminalromaner. Men det blir svårt att slå det här."Kjell Guy, Gotlands AllehandaNew York skakas av ett brutalt mord. Borgmästarens son hittas mördad, och den före detta chefen vid New York-polisen blir indragen i utredningen. De groteska ställningarna som offren placerats i för tankarna till seriefiguren Snobben och snart mördas ännu ett rikemansbarn. Polisen famlar i blindo. Vilket samband har offren?...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Kristina Norin

2015-07-17

Betyg

Jag gillar Faletti, han har bra driv i berättelsen och det är lagom med folk att hålla reda på. Den här historien håller dock inte riktigt lika bra klass som "Jag dödar". Översättningen lämnar också en del att önska. Korrekturläsaren får bakläxa, det smyger sig in en del konstiga meningsbyggnader som stör mitt läsande.

Jimmy Reardon

2012-10-30

Betyg

Enkel, lättläst och ständigt levande men varken dålig eller jättebra. Helt okej.

Andreas Homanen

2011-07-31

Betyg

Från början tyckte jag att det kanske skulle vara skönt med en deckare utan särskilt mycket faktiskt polisarbete, men det här blev lite larvigt emellanåt.