Öga för öga, tand för tand

Ahlstedt, Mats

| 2017

Flag from sv

45


Jag vet vem som gjorde det. / L När Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen, får ett brev undertecknat med endast bokstaven L återkommer hennes mardrömmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel. Samtidigt begås en rad spektakulära mord vars tillvägagångssätt gör att polisen misstänker att terrorister ligger bakom. Ella börjar i hemlighet gräva i den gamla rättegången och upptäcker att det finns kopplingar till morden. När ingen annan vill se sambandet agerar hon på egen hand för att en gång för alla göra upp med det förflutna med sitt eget liv som insats. Öga för öga, tand för tand är en psykologisk thriller som tar pulsen på ett samhälle i sönderfall, genomsyrat av makthunger och girighet. Boken är en fristående fortsättning på När inget annat återstår (2016).MATS AHLSTEDT har en lång bakgrund...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena Nilsson

2020-05-30

Betyg

Mycket bättre än den första i serien, "När inget annat återstår".

Anita H

2020-02-29

Betyg

Ok

Jan Banan

2019-11-17

Betyg

Riktigt bra!

J

Johanna Åberg

2019-03-22

Betyg

Lika bra och spännande som den första boken om Ella Werner!! En riktig bladvändare!!!

H

Håkan Carlsson

2018-12-11

Betyg

Detta är andra boken om Ella Werner och Mats Ahlstedts tionde bok, första boken om henne heter När Inget Annat Återstår, läs här vad jag tyckte om den. Den är fristående men jag rekommenderar att man ändå läser böckerna i ordning då jag tycker man får ut mest av karaktärernas liv då.

Första boken var som en presentation av Ella Werner och de andra personerna. I denna får vi lära känna Ella mera, man får reda på mera vad som döljer sig i hennes bakgrund och vad det är som motivera henne att bli till den hon är. Denna boken blir det mera personligt för Ella när hon själv blir indragen i fallet och det är en mörk bakgrund som vi får reda på.

Precis som första boken så följer den två parallella trådar som på ett sätt rör samma händelse. Dels så följer den polisens utredning, i detta fall mera på Ellas egen utredning om sin bakgrund och hur det hänger ihop med den aktuella händelsen, och journalisten Tove som börjar undersöka på egen hand.

Skrivsättet är precis som förra boken korta kapitel och att en del av dem avslutas med en slags cliffhanger som gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken och vill läsa lite till för att få reda på vad det är som händer. Jag gillar detta upplägget i böcker då det får mig att läsa ut dem snabbare.

Det verkar som att Mats Ahlstedt gillar att beröra aktuella ämnen i sina böcker, i första boken så berörde han om läkemedel och makt i affärsvärlden. Så är det även i denna bok och under resans gång hinner han beröra många aktuella ämnen som terrorism, spelmissbruk och maktmissbruk/förtryck inom familjen. Det är viktiga ämnen som han tar upp och han gör det på ett bra sätt.

Detta är andra boken jag läst av Mats Ahlstedt och med det i bagaget så måste jag säga att han har blivit ett säkert kort för mig när jag vill ha bra deckare som är lätta att ta till sig, men ändå tar upp aktuella ämnen, och är spännande.

http://hakanshylla.blogspot.com

J

Betyg

Spännande, omskakande och fängslande!

V

Villivonkansbooks

2017-03-15

Betyg

Ella Werner får ett brev undertecknat med bokstaven L. Genast börjar hon drömma mardrömmar om maken Leonard som tidigare omkom i en olycka. Samtidigt begås flera mystiska mord i Göteborg.
Detta är den andra boken om Ella Werner. Jag har tidigare läst den första om henne. I denna bok har allt vässats upp. Tempot, handlingen, karaktärerna är ett snäpp bättre än den innan. Känns som Ella är väl inarbetad nu. En rapp spännande bladvändare till deckare som inte går att lägga ifrån sig! Gillar den mycket!