ga fr ga, tand fr tand

Ahlstedt, Mats

| 2017

Jag vet vem som gjorde det. / L Nr Ella Werner, grningsmannaprofilerare vid Gteborgspolisen, fr ett brev undertecknat med endast bokstaven L terkommer hennes mardrmmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rttegng om grov mordbrand och illegalt spel. Samtidigt begs en rad spektakulra mord vars tillvgagngsstt gr att polisen misstnker att terrorister ligger bakom. Ella brjar i hemlighet grva i den gamla rttegngen och upptcker att det finns kopplingar till morden. Nr ingen annan vill se sambandet agerar hon p egen hand fr att en gng fr alla gra upp med det frflutna med sitt eget liv som insats. ga fr ga, tand fr tand r en psykologisk thriller som tar pulsen p ett samhlle i snderfall, genomsyrat av makthunger och girighet. Boken r en fristende fortsttning p Nr inget annat terstr (2016).MATS AHLSTEDT har en lng bakgrund...

Mats Sigfridsson

2022-08-13

Betyg 3,5

Helena Nilsson

2020-05-30

Mycket bttre n den frsta i serien, "Nr inget annat terstr".

A H

2020-02-29

Ok

Jan Banan

2019-11-17

Riktigt bra!

Johanna berg

2019-03-22

Lika bra och spnnande som den frsta boken om Ella Werner!! En riktig bladvndare!!!

H

Hkan Carlsson

2018-12-11

Detta r andra boken om Ella Werner och Mats Ahlstedts tionde bok, frsta boken om henne heter Nr Inget Annat terstr, ls hr vad jag tyckte om den. Den r fristende men jag rekommenderar att man nd lser bckerna i ordning d jag tycker man fr ut mest av karaktrernas liv d.

Frsta boken var som en presentation av Ella Werner och de andra personerna. I denna fr vi lra knna Ella mera, man fr reda p mera vad som dljer sig i hennes bakgrund och vad det r som motivera henne att bli till den hon r. Denna boken blir det mera personligt fr Ella nr hon sjlv blir indragen i fallet och det r en mrk bakgrund som vi fr reda p.

Precis som frsta boken s fljer den tv parallella trdar som p ett stt rr samma hndelse. Dels s fljer den polisens utredning, i detta fall mera p Ellas egen utredning om sin bakgrund och hur det hnger ihop med den aktuella hndelsen, och journalisten Tove som brjar underska p egen hand.

Skrivsttet r precis som frra boken korta kapitel och att en del av dem avslutas med en slags cliffhanger som gr att man har svrt att lgga ifrn sig boken och vill lsa lite till fr att f reda p vad det r som hnder. Jag gillar detta upplgget i bcker d det fr mig att lsa ut dem snabbare.

Det verkar som att Mats Ahlstedt gillar att berra aktuella mnen i sina bcker, i frsta boken s berrde han om lkemedel och makt i affrsvrlden. S r det ven i denna bok och under resans gng hinner han berra mnga aktuella mnen som terrorism, spelmissbruk och maktmissbruk/frtryck inom familjen. Det r viktiga mnen som han tar upp och han gr det p ett bra stt.

Detta r andra boken jag lst av Mats Ahlstedt och med det i bagaget s mste jag sga att han har blivit ett skert kort fr mig nr jag vill ha bra deckare som r ltta att ta till sig, men nd tar upp aktuella mnen, och r spnnande.

Spnnande, omskakande och fngslande!