Ljudbok

Oförsiktig kärlek

Robinson, Peter

| 2018

Flag from sv

42


Kroppen av en ung studentska har hittats i en övergiven bil ute på landsbygden, ett misstänkt självmord, och Alan Banks börjar arbeta med fallet. Hur hamnade hon där? Hon ägde ingen bil och hade inget körkort. Vem lämnade henne där och varför?Dessutom har en sextioårig man hittats död i en ravin i det öde hedlandskapet. Han är klädd i en exklusiv kostym men saknar id-handlingar. Efter obduktionen tyder allt på att han dött i en fallolycka. Men vad gjorde han mitt ute i vildmarken? Och varför finns det ingen bil i området?Samtidigt får Banks en varning om att en gammal fiende har återvänt i ny skepnad. En person som inte viker för något. Frågorna hopar sig, insatsen höjs och jakten på mördaren är i full gång.Peter Robinson, en av världens främsta deckarförfattare, är tillbaka med en ny bok om kriminalkommissarie Alan Banks.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Henrik Johansson

2021-03-10

Betyg

En trygg bekantskap. Spännande och stundtals fartfyllt. Som vanligt.

Jan Banan

2019-03-02

Betyg

Robinsons böcker tenderar till att bli allt långsammare för varje ny utgåva som kommer. Förr var det ett visst driv i berättelserna där mystiska händelser avlöste varandra, medans det nu oftast fastnar i prat, förhör och tedrickande.

Lyckosamt nog har Robinson genom åren investerat i sina huvudkaraktärer och givit dem alla rikligt med exponering i sina böcker, vilket har gjort att han har byggt upp ett av deckarvärldens mest intressanta persongallerier.

Därför är man som läsare ändå oavsett handling och mordplott intresserad att höra om hur det går för samtliga personer, vilket gör boken attraktiv och intressant oavsett kvalitén på mordgåtan.

Detta tillhör inte någon av Robinsons bättre böcker, men har man en gång fastnat för honom så är denna ändå trevlig läsning.

Jonna

2019-02-17

Betyg

Börjar, som vanligt ruskigt bra, men blir lite väl förutsägande mot slutet. Gick ändå fort att läsa eftersom den var spännande.

E

Ewa H

2019-02-09

Betyg

Tja, det är som att träffa en kär gammal vän igen. Alan Banks har blivit så välbekant efter alla Robinsons böcker och det är en förtjänst. Men det är inte särskilt spännande denna gång och historien är ganska platt. Men han får ihop det bra och det är alltid värt att läsa hans deckare. En cliffhanger ger också en hint om fortsättningen.