Kroppen av en ung studentska har hittats i en vergiven bil ute p landsbygden, ett misstnkt sjlvmord, och Alan Banks brjar arbeta med fallet. Hur hamnade hon dr? Hon gde ingen bil och hade inget krkort. Vem lmnade henne dr och varfr?Dessutom har en sextiorig man hittats dd i en ravin i det de hedlandskapet. Han r kldd i en exklusiv kostym men saknar id-handlingar. Efter obduktionen tyder allt p att han dtt i en fallolycka. Men vad gjorde han mitt ute i vildmarken? Och varfr finns det ingen bil i omrdet?Samtidigt fr Banks en varning om att en gammal fiende har tervnt i ny skepnad. En person som inte viker fr ngot. Frgorna hopar sig, insatsen hjs och jakten p mrdaren r i full gng.Peter Robinson, en av vrldens frmsta deckarfrfattare, r tillbaka med en ny bok om kriminalkommissarie Alan Banks.
Robinsons bcker tenderar till att bli allt lngsammare fr varje ny utgva som kommer. Frr var det ett visst driv i berttelserna dr mystiska hndelser avlste varandra, medans det nu oftast fastnar i prat, frhr och tedrickande.
Lyckosamt nog har Robinson genom ren investerat i sina huvudkaraktrer och givit dem alla rikligt med exponering i sina bcker, vilket har gjort att han har byggt upp ett av deckarvrldens mest intressanta persongallerier.
Drfr r man som lsare nd oavsett handling och mordplott intresserad att hra om hur det gr fr samtliga personer, vilket gr boken attraktiv och intressant oavsett kvalitn p mordgtan.
Detta tillhr inte ngon av Robinsons bttre bcker, men har man en gng fastnat fr honom s r denna nd trevlig lsning.
Tja, det r som att trffa en kr gammal vn igen. Alan Banks har blivit s vlbekant efter alla Robinsons bcker och det r en frtjnst. Men det r inte srskilt spnnande denna gng och historien r ganska platt. Men han fr ihop det bra och det r alltid vrt att lsa hans deckare. En cliffhanger ger ocks en hint om fortsttningen.