Offrad för hederns skull : en familjetragedi

Sengül föddes i Turkiet men växer upp i Danmark. Vid fjorton års ålder förälskar hon sig i den turkiske tonårspojken Hasan. Hon förstår genast att deras kärlekshistoria måste hållas hemlig. Hasan kommer från ett annat område i Turkiet, han har ingen utbildning och inga pengar. Och det är Sengüls föräldrar som ska välja ut hennes framtida make. När förhållandet så småningom ändå blir avslöjat dödar Sengüls familj Hasan. Hedersmordet är ett av de första i Danmark. Efter att ha levt med rädsla och sorg som ständiga följeslagare har Sengül Güvercile nu bestämt sig för att berätta sin historia. Arton år har gått sedan hennes älskade mördades. I både Danmark och Sverige har det skett flera hedersmord de senaste åren. Mest känt är kanske mordet på Fadime, som mördades i Sverige av sin far i januari 2002. I Offrad för hederns skull är perspektivet lite annorlunda. Här är det inte dottern i familjen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag läser varje bok om hedersmord jag kan få tag på. Offrad för hederns skull är helt okej MEN jag tycker att den handlar mer om en ung kvinnas försök att slå sig fri från sin kontrollerande familj snarare än en berättelsen om hedersmord. Kapitlet om Hasan är verkligen tragiskt och lik alla hedersmord blir man bara sååå förbannad!

Charlotte B

2010-12-25

Betyg

Annorlunda beskrivning av ett så kallat hedersmord. När vi hör ordet hedersmord är det vanligast att kvinnans familj har dödat henne men i den här boken tar kvinnans familj livet av hennes pojkvän.