Offline

Holt, Anne

| 2016

Flag from sv

71


Det är bara att tacka och ta emot. När Anne Holt växlar upp och skriver om dagsaktuella, kontroversiella samhällsfrågor, är det få som kan mäta sig med henne. Kerstin Särneö, Tara Hanne Wilhelmsen får oväntat besök av sin gamle kollega Billy T som är djupt bekymrad över sin son. Just då skakas de omgivande kvarteren av en explosion. En islamisk samlingslokal har sprängts och tjugotre människor mist livet.Jihadister säger sig stå bakom och skräcken hos Oslos invånare ökar för varje vecka som går, utan att polisen kommer närmare gärningsmännen. De verkar helt enkelt inte existera, vare sig i verkligheten eller på nätet. Hanne Wilhelmsen ser samband mellan dåtid och nutid och insikterna skrämmer henne. Men de har bara sett början. Något ännu värre är på väg att hända.Offline är en intensiv spänningsroman om främlingsfientlighet och extremism. Anne Holt är en av Skandinaviens mest kända...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2017-01-07

Betyg

Riktigt bra! Fint samspel mellan den rullstolsburna, kärva Hanne Wilhelmsen och den udda kriminalaren Henrik Holme. Storyn är högaktuell. Jag måste nog börja om med Anne Holts serie.

Lotta Lettenström

2016-09-30

Betyg

Intressant ämne men väldigt långsamt händelseförlopp i boken. Anne Holt har skrivit bättre böcker.

Liza Bolin

2016-06-30

Betyg

Helt okej deckare, kul med lite kritik mot all islamofobi.

Britt-Marie Kullin

2016-06-29

Betyg

Det finns många exempel på bra norska kriminalromanförfattare, och Anne Holt är definitivt en av dom.

Jag har läst flera böcker tidigare av henne, och här är länkar till mina recensioner av några av dom senaste böckerna, Sudden Death, och Flimmer, som hon skrev tillsammans med Even Holt, och så Död i skugga, Frukta inte, och 1222 över havet.

Offline är en välskriven och spännande kriminalroman, som känns mycket aktuell, och handlar om rasism och extremism. Rekommenderas absolut.