
Oechslevikten, även kallad Oechslemätare, är vinberedningens viktigaste mätare. I Tyskland är hela vinlagen baserad på Oechslevikten! Att brygga vin utan en Oechslevikt är som att köra bil utan ratt - man kan komma rätt. Oechslevikten är en flytvikt ?flottör? som används för att mäta hur många gram under eller över 1 kg som en liter must eller saft väger. Oechslevikten använder man för att: ? Se när vinet är färdigjäst ? Räkna ut hur mycket alkohol som bildats i vinet ? Eftersöta vin till rätt fyllighet ? Kontrollera att vinet jäser ? Kontrollera vinets torrhet ? Se när det är dags att tappa vinet ? Se hur långt jäsningen har kommit ? Räkna ut hur mycket socker som behövs för att ge en viss alkoholstyrka ? Kontrollera så att vinet inte är övertorrt, vilket ger dålig smak, dålig fyllighet och kortare hållbarhet ? Beräkna eftersötning av vin ? Räkna ut flera sockertillsättningar...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok