Odla orientaliskt

Så i september, skörda i november!Exotiska grönsaker i svensk jordAsiatiska grönsaker, med namn som pakchoi, senapsblad, thaibasilika, tatsoi osv, är populära i Sverige idag. De används i matlagningen, finns på restaurangernas matsedlar och går att köpa i asiatiska livsmedelsaffärer. Men visste du att de också går att odla i våra svenska trädgårdsland? De passar perfekt för vårt klimat eftersom de gillar kyliga höstar och tål lätt frost. Lena Israelsson (Köksträdgården och Ciderboken) berättar om de olika grönsakssorterna och deras hantering. Hon lär oss odla i enlighet med traditionella ekologiska metoder, att gröngödsla, samodla, marktäcka och kompostera på kinesiskt vis och tar också upp kryddor och medicinalväxter liksom odling i kruka.Illustrerad med ca 50 färgbilder och ett tiotal teckningar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok