Odla och tillverka vin

Pappinen, Lauri

| 2002

Flag from sv

0


Unik bok om vinodling i Sverige Det har odlats vin i Sverige långt tillbaka. Numera finns det många nya hybridsorter som även ger skördar i svalare klimat. Sverige har dessutom vissa områden kring Skåne, Öland och Gotland, där det finns mildare svenskt klimat som fungerar även för rena Vitis viniferasorter. Detta är en nyutgåva av den svenske vinmakarens Lars Torstenson (Domaine Rabiega, Provence) klassiska verk "Att tillverka vin", som reviderats och utökats med fakta om hur man odlar och gör vin i Sverige. För texterna om hur man gör vin i kallt klimat svarar Lauri Pappinen, mannen bakom Sveriges största kommersiella vinodling, Gutevin på Gotland. Även ett avsnitt om processen kring skapandet av själva vineriet med destillationspanna finns. Innehållsförteckning: ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok