Ödets dotter

Allende, Isabel

| 2000

Flag from sv

332


Efter ett långt avbrott i skrivandet i samband med dottern Paulas död har Isabel Allende kommit tillbaka med Ödets dotter ,en bred episk skildring av ett antal livsöden under guldrushens tid i mitten av 1800-talet.Eliza Sommers är en ung chilenska som lever i Valparaiso 1849, det år då guld hittas i Kalifornien. Hennes älskare, Joaquín Andieta, reser norrut för att söka lyckan och hon beslutar sig för att följa efter. Det blir en fruktansvärd resa där hon tvingas ligga gömd i lastrummet på ett segelfartyg, och sökandet efter den älskade i ett land av ensamma män och prostituerade kvinnor, som alla har lockats dit av guldfebern, får den naiva unga flickan att utvecklas till en mycket ovanlig kvinna. Hon får stöd av Tao Chi?en, en kinesisk naturläkare som vägleder henne genom människolivets mysterier och motsättningar.Ödets dotter ger en levande bild av en tid präglad av våld och girighet,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mily Zapata

2022-05-06

Betyg

Bra bok att förflytta sig i olika länder, kulturer och olika öden som sammanflätas. Lyfter även dåtidens rasism och de stora klyftor som finns mellan flera olika kulturer, men även i samma kulturer. Finns flera starka kvinnliga karaktärer.

S

Stina

2019-08-28

Betyg

Isabel skriver på ett harmoniskt och fängslande sätt. Hon beskriver platser och personer på ett sätt som gör att jag vill veta mer. Att jag precis besökt San Francisco gjorde att bokupplevelsen blev ännu bättre. Jag uppskattade att boken hade som flera olika delar, en i Chile, en i Kalifornien och flera olika avstickare om andra personer än just Eliza. Jag rekommenderar boken!

Cajsa Holm

2012-07-12

Betyg

Mycket stark fyra!

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Kommentera...

Betyg

Bra som alltid!

Emelie Samuelsson

2009-05-19

Betyg

Mitt betyg; 3 stjärnor.
Kommentar: I sin helhet är boken mycket intressant. Man får följa med på resor till olika delar av världen, från England till Chile, från Chile till Kina och Amerika.
Ibland kan dock boken kännas lite långtråkig, medan slutet upplevs komma alldeles för fort. Man läser sista sidan fylld av massa obesvarade frågor som man får lämna åt sin vilda fantasi att besvara.
Men i det stora hela är boken helt klart läsvärd.