Ödehuset

Mackenzie Allen Phillips yngsta dotter Missy försvann under en familjesemester. Allt pekar på att hon blev bortförd mot sin vilja och sedan brutalt mördad i ett ödehus i Oregons vildmark. Fyra år senare lever Mack fortfarande med "Den stora sorgen", och han vet inte vad han ska tro när han en dag hittar en liten lapp med en inbjudan, troligen från Gud, att komma till ödehuset över en helg. Mot allt förnuft bestämmer sig Mack för att åka dit, och en vintrig eftermiddag går han i det hus där det allra värsta inträffade. Det som möter honom där skakar om honom ända in i märgen och förändrar hela hans sätt att se på världen. Ödehuset brottas med de stora frågorna. Om Gud finns, hur kan det då finnas så mycket lidande och ondska i världen? Om Gud finns, är han kanske inte den vi tror?

Annika Olsson

2017-03-31

Mysig, intressant och finstämd.

Maria Linder

2014-01-27

Det finns en hel del jag inte håller med om i boken, men det gör jag respektfullt. Därför tycker jag att boken är bra, den bidrar trots allt med många nya perspektiv och är intressant. En upplevelse!

C

Ciccis bokblogg

2012-02-14

Boken börjar med att en liten flicka försvinner och det visar sig snart att även andra flickor försvunnit på liknande sätt runt om i landet. Pappan till flickan tar på sig skulden till flickans försvinnande och är till sig av sorg. Han får ett brev på posten om att han ska bege sig till ett hus, vilket han gör. Där möter han Gud i form av en stor svart kvinna vid namn Elouisa som även kallas Pappa. Han möter även Jesus som ser ut att komma från mellanöstern som sköter det praktiska i huset och de helige ande i form av en asiatisk kvinna vid namn Sarayu. Det var här som jag tappade intresset för boken fullständigt. Jag brukar tycka om "andliga" böcker som har ett kärleksfullt budskap, vilket den här boken faktiskt har. Men författaren vill få oss läsare att tro att detta hänt på riktigt och vem vet, kanske det har det? Men det här är verkligen inte en bok i min smak, den är för mycket helt enkelt. Betyg två får den för det kärleksfulla budskapet och så gillar jag att varje kapitel inleds med ett citat från en bok.

Fatima Andersson

2012-02-08

Mycket speciell bok som man antingen gillar eller avskyr.

Elisabeth E

2011-02-27

Vill jättegärna ge den en femma men känns som att det kommer att ske efter att jag har läst om den och smält det som sagts. Bra skriven och den kändes aldrig tjatig om Guds godhet etc utan mer uppfriskande. Intressant att läsa om en man som utgår från att Gud är ond eftersom det finns så mycket ondska i världen och hur han ställer Gud till svars. Mycket bra även om jag inte är särskilt religiöst troende utan mer av en sökare. Kommer definitivt att läsa om den senare.

Fredrik Ekdahl

2011-01-03

Alldeles för pretentiös. Försöker lösa teodicéproblemet och förklara treenigheten i en så kallad spänningsroman, förutom att narrationen är dålig undrar jag var spänningen i den här romanen finns. Dessutom förenklar han vissa situationer till endast ett par eller tre meningar, situationer som egentligen skulle behövt minst en sida för att reda upp.

Stig Svåren

2010-11-14

De 40 sista sidorna räddar boken från en etta i betyg. Irriterande dåligt skrivet. Ojämn bok med vissa ljusglimt. Men en helt ok avslutning.

C

cecilia martinsson

2010-07-15

Ingen höjdare rent litterärt, men spännande innehåll och tankar som man bara måste diskutera med någon annan som läst boken!

Väldigt tänkvärd och bra bok som ger ganska så tillfredsställande svar på många frågor, exempelvis varför det finns ondska i världen om Gud finns. Berör verkligen och finns med i tankarna långt efter att man läst färdigt.