dehuset

Mackenzie Allen Phillips yngsta dotter Missy frsvann under en familjesemester. Allt pekar p att hon blev bortfrd mot sin vilja och sedan brutalt mrdad i ett dehus i Oregons vildmark. Fyra r senare lever Mack fortfarande med "Den stora sorgen", och han vet inte vad han ska tro nr han en dag hittar en liten lapp med en inbjudan, troligen frn Gud, att komma till dehuset ver en helg. Mot allt frnuft bestmmer sig Mack fr att ka dit, och en vintrig eftermiddag gr han i det hus dr det allra vrsta intrffade. Det som mter honom dr skakar om honom nda in i mrgen och frndrar hela hans stt att se p vrlden. dehuset brottas med de stora frgorna. Om Gud finns, hur kan det d finnas s mycket lidande och ondska i vrlden? Om Gud finns, r han kanske inte den vi tror?

Annika Olsson

2017-03-31

Mysig, intressant och finstmd.

Maria Linder

2014-01-27

Det finns en hel del jag inte hller med om i boken, men det gr jag respektfullt. Drfr tycker jag att boken r bra, den bidrar trots allt med mnga nya perspektiv och r intressant. En upplevelse!

C

Ciccis bokblogg

2012-02-14

Boken brjar med att en liten flicka frsvinner och det visar sig snart att ven andra flickor frsvunnit p liknande stt runt om i landet. Pappan till flickan tar p sig skulden till flickans frsvinnande och r till sig av sorg. Han fr ett brev p posten om att han ska bege sig till ett hus, vilket han gr. Dr mter han Gud i form av en stor svart kvinna vid namn Elouisa som ven kallas Pappa. Han mter ven Jesus som ser ut att komma frn mellanstern som skter det praktiska i huset och de helige ande i form av en asiatisk kvinna vid namn Sarayu. Det var hr som jag tappade intresset fr boken fullstndigt. Jag brukar tycka om "andliga" bcker som har ett krleksfullt budskap, vilket den hr boken faktiskt har. Men frfattaren vill f oss lsare att tro att detta hnt p riktigt och vem vet, kanske det har det? Men det hr r verkligen inte en bok i min smak, den r fr mycket helt enkelt. Betyg tv fr den fr det krleksfulla budskapet och s gillar jag att varje kapitel inleds med ett citat frn en bok.

Fatima Andersson

2012-02-08

Mycket speciell bok som man antingen gillar eller avskyr.

Elisabeth H

2011-02-27

Vill jttegrna ge den en femma men knns som att det kommer att ske efter att jag har lst om den och smlt det som sagts. Bra skriven och den kndes aldrig tjatig om Guds godhet etc utan mer uppfriskande. Intressant att lsa om en man som utgr frn att Gud r ond eftersom det finns s mycket ondska i vrlden och hur han stller Gud till svars. Mycket bra ven om jag inte r srskilt religist troende utan mer av en skare. Kommer definitivt att lsa om den senare.

Fredrik Ekdahl

2011-01-03

Alldeles fr pretentis. Frsker lsa teodicproblemet och frklara treenigheten i en s kallad spnningsroman, frutom att narrationen r dlig undrar jag var spnningen i den hr romanen finns. Dessutom frenklar han vissa situationer till endast ett par eller tre meningar, situationer som egentligen skulle behvt minst en sida fr att reda upp.

Stig Svren

2010-11-14

De 40 sista sidorna rddar boken frn en etta i betyg. Irriterande dligt skrivet. Ojmn bok med vissa ljusglimt. Men en helt ok avslutning.

C

cecilia martinsson

2010-07-15

Ingen hjdare rent litterrt, men spnnande innehll och tankar som man bara mste diskutera med ngon annan som lst boken!

Madeleine Sderberg

2009-04-25

Vldigt tnkvrd och bra bok som ger ganska s tillfredsstllande svar p mnga frgor, exempelvis varfr det finns ondska i vrlden om Gud finns. Berr verkligen och finns med i tankarna lngt efter att man lst frdigt.