Ljudbok

Odödlig jord

En upptäckt i skogarna på Österlen gör att Hannas liv förändras tvärt. Undangömt från världen ligger det gamla bruket Charlottenro, en plats med ett giftigt arv från en av Sveriges genom tiderna mäktigaste adelskvinnor.  Genom ödets nycker har en gruvmästare som flytt ett härjat Irland på 1700-talet lyckats överleva här i 300 år. Tillsammans med en liten skara människor som kallar sig det hemliga folket bor han i skogen. En långdragen konflikt skickar in Hanna i en spiral av obehagliga händelser, och dörrar till det förflutna öppnas ? till tiden då det mytomspunna bruket grundades.   Odödlig jordär första delen i en skräckkittlande urban fantasy-trilogi.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Detta är den första delen i en urban fantasy-trilogi och den slutar minst sagt spännande. Jag uppskattar verkligen den originella berättelsen, detta är ingenting som jag känner att jag har läst tidigare. Det hemliga folket med dess uppkomst och begränsningar är riktigt bra! Jag älskar den historiska andan som genomsyrar boken där man förflyttas till 1700-talet och tillbaka igen med jämna mellanrum. Det är lika spännande att följa vad som kommer hända med huvudpersonen Hanna som vad som hände de personer vi får följa bakåt i tiden. Det är ju deras levnadsöden som i högsta grad påverkar nutiden. Jag blev fäst vid vissa av karaktärerna från den äldre tiden och jag hoppas att de kommer att fortsätta finnas med och spela roll i de nästkommande böckerna.

J

Betyg

Odödlig jord kombinerar spänning, skräck, historia och det övernaturliga på ett sätt som kommer att tilltala alla som älskar mystik. Nervkittlande historia med en riktig cliffhanger!

Betyg

Har precis avslutat den här boken, det är författarens debutroman, och vilken debut!!!
Sitter på helspänn och man är helt uppe i handlingen och väntar på upplösningen…gissa vad? Jo, boken tog slut där, den kan ju inte sluta så! Vill läsa nästa bok NU!!! Älskar allt med den här boken, hämnden, historien, ja allt och egentligen är jag inte så förtjust i fantasy, men här har författaren lyckats fånga mig redan från första sidan. Riktigt bra!

Betyg

Ojojoj säger jag bara, vilken fantastisk bok!
I princip varje sida är full av spänning och mystik. Historia och magi vävs skickligt samman till en helt underbar berättelse och jag kunde inte sluta läsa!

Boken är lagom läskig, men samtidigt nästan lite mysig, trots att det hemliga folket är både skrämmande och groteskt. Jag tycker att det finns något fint i hur vi som läsare får se bortom deras otäcka utsida och då upptäcka att de är så mycket mer än hemska monster. I alla fall de flesta av dem...

När de sista sidorna närmade sig kom jag på mig själv med att läsa långsammare och låååångsammare.
Jag ville inte att det skulle ta slut! Men här sitter jag nu, lämnad mitt i en cliffhanger och vet inte hur jag ska kunna släppa den här världen. Jag längtar så tills nästa del kommer!

Betyg

Det tog 2 dagar att läsa ut den. Galet spännande, fascinerande och faktaspäckat samtidigt som fantasin onekligen fått spelrum. Jag längtar efter andra boken redan!! Anna S Rattigan har verkligen lyckats 🤩📚 Köp den!